Expoziție "100 de cămăși basarabene salvate de la dispariție"

PreviewImage

Expoziția „100 de cămăși basarabene salvate de la dispariție”, organizată cu prilejul Centenarului Marii Uniri. Expoziția va fi deschisă pentru public în perioada 16 ianuarie – 28 februarie 2019, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, Chișinău, str. M. Kogălniceanu, 82. 

Acțiunea este inițiată de Comunitatea Șezătoarea Basarabia și Societatea de Etnologie din Republica Moldova și Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, fiind susținută de către Institutul Cultural Roman „Mihai Eminescu” la Chișinău.

Ideea acestui proiect a apărut în mijlocul Comunității Șezătoarea Basarabia care de mai mulți ani recuperează tradiția autenticității și originalității costumului popular al românilor din Republica Moldova.

Expoziția își propune să demonstreze tuturor celor interesați de domeniul perpetuării costumului autentic românesc în spațiul de la est de Prut, în special meșterilor populari, colectivelor etnofolclorice, profesorilor de educație tehnologică, operatorilor culturali și cercetătorilor lucrări de mare complexitate estetică executate excelent, pe potriva moștenirii cultural istorice.

Chișinău, str. Mihail Kogălniceanu, 82
-
+37322244002