AiAiAi. Festivalul Industriilor Creative 2023

PreviewImage

În perioada 1- 4 iunie, la Artcor va avea loc Festivalul Industriilor Creative 2023 ''AiAiAi ''

Festivalul Industriilor Creative (FIC) sărbătorește anual, în prima săptămână a lunii iunie, diversitatea și frumusețea industriilor creative din Moldova și din întreaga lume.

Anul acesta am ajuns la cea de a 4-a ediție a Festivalului. Ediție în care vrem să continuăm să extindem limitele industriilor creative fizic, mărind numărul de locații, oferind posibilitatea mai multor inițiative locale să se includă în program și să aducă publicului diverse produse și experiențe dezvoltate de creatorii din Moldova. 

Totodată, vrem să extindem și viziunea asupra industriilor creative punând în discuție marele elefant roz din cameră, care poate revoluționa felul în care acestea se dezvoltă.
Inteligența Artificială drept oportunitate și provocare pentru specialiștii din domeniile creative este subiectul celei de a 4-a ediție FIC.

Vă invităm să explorăm intersecția curioasă și poate încă nu foarte clară dintre inteligența artificială și profesiile creative. Vom descoperi împreună cele mai recente instrumente și posibilități oferite de inteligența artificială și felul în care acestea transformă filmul, muzica, artele vizuale și alte domenii creative.

 Împreună cu experții din industrie vom aborda întrebări dificile precum este impactul AI asupra locurilor de muncă creative și asupra viitorului produselor de creație. În paralel, la Artcor, dar și în alte locații conexe se vor desfășura workshop-uri, târguri, concerte și expoziții cu implicarea artiștilor locali.

Participând la activitățile FIC aveți șansa să vă alăturați conversației despre cum putem valorifica puterea inteligenței artificiale în beneficiul industriilor creative dar și cum putem păstra autenticitatea creației în aceste condiții schimbătoare.

Festivalul Industriilor Creative adună de o potrivă creatori experimentați din domeniile de graphic design, arte vizuale, sunet, animație, arhitectură, manageri culturali, freelanceri și antreprenori creativi, dar și tineri care abia se familiarizează cu diversitatea și oportunitățile oferite de industriile creative.

Vom reveni cât de curând cu o agendă mai desfășurată a evenimentului, iar până atunci notați în agendă perioada 1-4 iunie.

Chișinău, str. 31 August 1989, 137
-