Festivalul internațional de film documentar Moldox, ediția IV

PreviewImage

Cel mai progresist și accesibil festival internațional de film documentar din țară revine pe marele ecrane începând cu 10 septembrie 2019, la Cahul.

„METAMORFOZE” – tema festivalului din acest an – este ofertantă pentru dezbaterile publice și se va reflecta în mesajele principale pe care le transmit filmele. Peliculele vor aduce în prim plan metamorfoza politică și economică, metamorfoza rolurilor atribuite femeii și bărbatului în societate, metamorfoza vârstei, metamorfoza noțiunii de gender, etc.

Timp de 6 zile, ai acces liber la vizionarea a 18 lungmetraje și 12 scurtmetraje de talie internațională, care au adunat numeroase premii în palmares. La final de proiecții, creatorii din spatele peliculelor – regizori talentați veniți din toate colțurile lumii – și cineaști locali te vor invita la o discuție sinceră și inspirațională. 

Dincolo de proiecțiile celor mai premiate filme documentare sociale din întreaga lume, „MOLDOX” se va axa și pe rularea operelor create de participanții MOLDOX LAB – unicul laborator de film documentar din Moldova pentru cineaștii în devenire, care se va desfășura în paralel cu festivalul. Acesta va culmina cu realizarea a cel puțin 6 scurtmetraje, proiectate în seara de închidere a festivalului.

Din program nu vor lipsi sesiunile de discuții publice, expozițiile de fotografii, concertele în aer liber, petreceri, etc. 

Organizatorii te invită și la o călătorie de descoperire a celor mai frumoase locuri, obiceiuri și tradiții gastronomice din sudul Moldovei.

Cahul, str. Stefan Cel Mare ,
-