Clubul Adolescenților 9 - 18 ani

PreviewImage

Adolescenții nu mai sunt copii, dar nu sunt încă adulți și se confruntă cu multe întrebări și provocări noi. Părinților le este foarte greu să influențeze și să fie o autoritate în această perioadă. Unul dintre obiectivele acestei vârste este să se despartă de părinți, să devină mai independenți și mai autonomi.

Adolescenții par dificili, de neînțeles și uneori insuportabili. Ei reacționează la orice într-un mod negativ, reacționează emoțional, se îndepărtează. Comportamentul lor este adesea legat de particularitățile vârstei lor, iar ei sunt dificili pentru că ei înșiși sunt foarte dificili.

Din păcate, adolescenților li se spune foarte puțin despre perioada de dezvoltare personală în care se află. De regulă, nimeni nu le vorbește despre ei înșiși. Prin urmare, este important să se creeze un spațiu în care adolescenții pot primi ajutor, pot primi răspunsuri la întrebările lor, pot comunica, își pot face noi prieteni, se pot dezvolta și pot crește.

În această toamnă, am lansat un proiect excelent numit "Clubul pentru adolescenți" - este un loc unde adolescenții cu vârste cuprinse între 9 și 18 ani pot veni și pot obține:

- noi cunoștințe despre diferite aspecte ale vieții (cum să rezolve conflicte, cum să își gestioneze timpul, cum să comunice eficient etc.).
- să discute între ei toate subiectele de interes și importanță pentru ei (despre relațiile cu prietenii, colegii de clasă, profesorii și părinții)
- să primească ajutor pentru a face față unor situații dificile care li s-au întâmplat sau li se întâmplă;
- să dezvolte abilități utile;
- dacă este necesar, să obțină sprijin profesional din partea psihologilor în toate aspectele relevante.

Întâlnirile sunt conduse de un psiholog o dată pe săptămână.

Fiecare reuniune este tematică.

Temele planificate sunt:

- Relațiile cu părinții, cu colegii;
- iubire-prietenie și ce să faci cu sexul opus;
- cum să facă față emoțiilor, să gestioneze dificultățile;
- cum să depășești stresul, anxietatea (frica de a vorbi în public);
- cum, unde și ce să câștige;
- cum să abordezi eșecul și să îl vezi ca pe o oportunitate.

Vă puteți înregistra pe linkul

Mai multe informații la numărul:
079447300, Nicoleta
060189959, Daria Sandul

Chișinău, bd. Dacia, 6
200 - 600 Lei
+37379447300 +37360189959