РУ / RO

Nu a fost găsit nimic

Specificați solicitarea Dvs.

Diverse
toată perioada
slide
Mai
Lu
Ma
Mi
Jo
Vi
Du
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Videoclipuri
Irina Rimes şi Mahmut Orhan au lansat piesa "Nu Vreau"

Who is who
9 actori cu vârsta de peste 90 de ani care au suces la Hollywood

Who is who
După 15 ani de așteptare, în viața Cleopatrei Stratan a apărut Ghiță

Videoclipuri
Valeria Stoica își bucură fanii cu nouă producție muzicală "Gravity"

Videoclipuri
Actorul Emilian Crețu s-a lansat în muzică

Interferente muzicale
23 aprilie

Muzica nu cunoaște hotare, culoare politică, gen sau rasă. Încă din cele mai vechi timpuri, arta notelor a știut să adune împreună generații, să ne facă mai buni și să ne propună o pauză la meditație. Dat fiind faptul că integrarea Republicii Moldova în spațiul european comun este primordială pentru țara noastră, credem că muzica clasică reprezintă puntea de legătură spre valorile culturale comune internaționale. Astfel, a luat naștere proiectul „Cultură prin muzică”, cu genericul „Muzica popoarelor lumii – Uniți prin muzica clasică”.

Muzica este unul dintre pilonii pe care se sprijină cultura și identitatea unui popor. Ea știe să distrugă stereotipuri și să inspire oamenii. Inspirat de frumusețea și misterul muzicii țigănești, maestrul Eugen Doga, cel mai mare compozitor al neamului nostru, a creat o adevărată operă de artă pentru legendarul film „O șatră urcă la cer”, în regia nemuritorului Emil Loteanu. Filmul a fost distins cu numeroase premii, inclusiv internaționale, ceea ce demonstrează că muzica specifică etniei țiganilor știe să cucerească întreaga lume din cele mai vechi timpuri.

Astfel, pe data de 23 aprilie 2020, marele compozitor Eugen Doga vă dedică o seară inedită, cu genericul „Interferențe muzicale”. În cadrul celor câteva ore de suflet, oaspeții se vor delecta cu muzica țigănească din folclorurile diferitor țări, precum Ungaria, Spania, România, Rusia, Bulgaria sau Țările Baltice. Asta pentru că acest stil de muzică a fost valorificat din plin de marii compozitori ai lumii: George Enescu, Grigoraș Dinicu, Monti, Jelem-Jelen, Brahms și mulți alții.  Evenimentul va avea loc într-o locație cu adevărat specială din inima Chișinăului, în Salonul consacrat maestrului care a cucerit întreaga lume – „Eugen Doga Music Cafe” din cadrul Restaurantului „Vatra Neamului”. Într-o atmosferă familiară și degajată, oaspeții, delectați cu băuturi și bucate alese, vor redescoperi farmecul muzicii țigănești, din repertoriul marilor compozitori ai timpurilor.

Și pentru ca seara să fie cu adevărat specială, maeștrii culinari de la Restaurantul „Vatra Neamului”, vor pregăti delicii culinare variate, adaptate specificului evenimentului și gusturilor fiecăruia.

Ne propunem astfel să urmăm exemplul european și să dezvoltăm cultura unor concerte organizate în locații neobișnuite, menite să ne facă să uităm de stresul cotidian și să comunicăm cu cei dragi în compania muzicii de calitate.

Data și timpul:
Contacte:+37322226839
Bilete:600 lei
Videoclipuri
Irina Rimes şi Mahmut Orhan au lansat piesa "Nu Vreau"

Who is who
9 actori cu vârsta de peste 90 de ani care au suces la Hollywood

Who is who
După 15 ani de așteptare, în viața Cleopatrei Stratan a apărut Ghiță