Gustos și sănătos

PreviewImage

Știți ce se întâmplă atunci când se întâlnesc două suflete cu aceeași pasiune? Da, da! Această pasiune se înmulțește. Și continuă să crească, alimentându-se cu discuții pe Messenger la miezul nopții sau la răsăritul soarelui despre vreo floricică sau plantă comestibila. Apoi se naște dorința de a împărtăși cele aflate cu alții.

Una dintre noi știe să creeze ceaiuri sau condimente așa încât să fie tare gustos. Cealaltă știe sute de rețete folositoare și magice de siropuri, tincturi și unguente.  

Ambele vă invităm la un atelier marca Gustos & Bun de leac. 

Tema zilei: Adio, răceală și gripă! Te petrecem cu ceaiuri și siropuri 

Ce vă propunem în aceste două ore?

Veți descoperi ceaiul ”Pădurea de munte”, din ierburi vindecătoare culese în Transilvania, în Munții Apuseni. Veți învăța să deosebiți pe miros florie de soc  de crețușcă, iarba mare de sunătoare, Ivan ceai de floarea zânelor (răchitan) și veți afla de ce sunt atât de bune aceste ierburi și plante împotriva răcelii și gripei.

Veți degusta un sirop aromat din muguri si conuri de pin. Veți cunoaște ce conține si de ce este atât de puternic. Veți afla dacă putem da siropuri copiilor și de ce anume acest borcănaș cu sirop de pin trebuie să fie în dulapul cu remedii al fiecărei familii care vrea să se bucure de o viață sănătoasă, fără boli.

Doritorii vor putea să-și creeze propriul ceai, amestecând plantele după gustul fiecăruia. Iar checul cu nuci va susține atmosfera caldă a acestei după-amiezi liniștite cu ceai îndulcit și  vorbă bună.

Vom demonstra că tot ce-i lecuitor poate fi și gustos, iar ceea ce este gustos – poate fi și benefic pentru sănătate. 

Vă așteptăm cu drag. 

Chișinău, str. Octavian Goga, 26
190 Lei
+37369365566 | + 37379775570