OCCIDENT EXPRESS de Matei Vișniec

PreviewImage

Pe data de 28 octombrie, ora 18:30 la Teatrul Național Satiricus I.L. Caragiale va avea loc spectacolul OCCIDENT EXPRESS de Matei Vișniec.

Aici poți cumpăra bilete prin Voucherul Cultural!
Vezi instrucțiunea pas cu pas aici.

  • Durata spectacolului 80 min;
  • Accesul în sală 14+;

Regizor și scenograf, Alain Timár, este director al Théâtre des Halles din Avignon, faimosul oraș gazdă al Festivalului Internațional de Teatru, unul dintre cele mai importante și mai vizibile evenimente contemporane dedicate artelor spectacolului din lume.

Piesa „Occident Express” este de asemenea o călătorie iniţiatică în sens invers, în lumea Balcanilor (atât de departe, de necunoscută şi nu prea iubită), o radiografie lucidă a capitalismului sălbatic care a înlocuit în Est utopia comunistă. Această piesă mai este, nu în ultimul rînd, şi o reflecţie privind dificila apropiere dintre cele două Europe separate de o jumătate de secol de istorie frământată.” 

Alain Timár, regizorul spectacolului „Occident Express” ne prezintă viziunea sa artistică astfel: „Recurgînd la metafora unui tren de lux care nu mai circulă (este vorba despre celebrul Orient-Express) autorul ne vorbeşte despre fantasmele celor care, în Estul Europei, nu fac decât să se gândească la „minunile" Vestului. Ah, Occidentul şi democraţia sa împlinită! Acest Eldorado atât de râvnit! Cu tandreţe şi cu umor, Matei Vişniec ne propune o galerie de personaje care ard de dorinţa de a pleca, de a gusta din abundenţa occidentală, de a profita de societatea de consum, de a trăi în sfârşit (măcar o dată în viaţa lor) extazul libertăţii şi al reuşitei.

În distribuție: 

  • Cristina Florea
  • Cătălin Ștefan Mîndru
  • Horia Andrei Butnaru
Chișinău, str. Mihai Eminescu, 55
70 - 150 MDL
+37322896499