„Dansul Delhi”, Teatrul Național ”Vasile Alecsandri”, Iași

PreviewImage

Ce este totuși dansul Delhi? Un dans născut deopotrivă din ignorarea și din prea acuta, nemăsurata, nebuneasca asimilare a murdăriei și a suferinței. 

Un dans a cărui creatoare, o balerină renumită pe nume Ecaterina, care va plăti pentru el prețul suprem, a fost și indiferentă, și cinică, și disprețuitoare la adresa vieții și a semenilor săi, dar și un fel de recipient colector al tuturor acestor realități. Un dans al morții, moartea fiind unica realitate și certitudine a vieții.

Dansul Delhi poate fi vazut ca un spectacol format din sapte piese intr'un act (cu titluri scrise inainte de fiecare piesa) insa eu nu exclud nici varianta unei singure piese in sapte acte. Am repetat impreuna cu actorii tinand cont de ambele posibilitati. Uneori, la repetitii, stateam cu totii pe malul helesteului unei logici ademenitoare gata sa intram in apa lui care-ti trece peste cap  si peste maini, desi aveam in spatele nostru o mare de posibilitati. aceasta e o piesa despre inima, nu despre creier. este despre a-ti asculta bataile inimii.

 Tot timpul pentru ca aceasta e muzica pe care noi dansam. Povestile lui Viripaev sunt spuse in bucla / in loop destinele si cuvintele se repeta sunt aceleasi intamplari cu alte trupuri care se invart ca in tabloul lui Burne-Jones on the whell of fortune si din cand in cand mai coboara pe insula mortii pentru o moarte mai scurta sau mai lunga." (Radu Afrim)

Chișinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 79
100 - 200 Lei
+37322221177