International Speakers Conference / FIC 2023

PreviewImage

Pe 3 iunie, începând cu orele 10:30 la Artcor va avea loc conferința ''International Speakers Conference / FIC 2023 ''

În acest an Festivalul Industriilor Creative adună în aceeași sală 9 speakeri internaționali care vin în Moldova din Olanda, USA, Spania, România, Marea Britanie, Japonia pentru a iniția o discuție despre viitor cu creatorii din Republica Moldova.

Printre vorbitori se regăsesc legendarul designer grafic și director de creație din SUA - David Carson și Héctor Ayuso / Spania, Fondator și Director Creativ al Conferinței OFFF.

Alături de speakerii internaționali ne propunem să explorăm diversitatea și oportunitățile oferite de industriile creative în Moldova și în lume, inclusiv, prin prisma inteligenței artificiale.

Deși se vorbește deja foarte mult despre AI, noi vrem să aducem o perspectivă umană acestor discuții tehnice. Vrem să privim tehnologia drept un instrument ce poate fi adoptat, dar nu poate înlocui ceea ce ne definește drept ființe umane. Integrând cele două concepte putem obține un limbaj nou - HumAIn. 

Speakers LINEUP

  • David Carson

David Carson este unul dintre cei mai longevivi și relevanți designeri grafici și directori artistici contemporani. Stilul său grafic experimental a revoluționat scena de design grafic din America în anii 1990. A fost directorul artistic al revistei Ray Gun, în care a introdus tipografica inovatoare și machete neconvenționale.

  • Marcel Ziul / SUA

Director Creativ și Fondator al agenției State

  • Joel Pilger / SUA

Consultant global la RevThink pentru studiouri de creație de top din toată lumea. Joel a consultat peste 300 de studiouri și companii de producție din Europa, Australia, Asia, America de Sud, Marea Britanie și SUA.

  • Michel Deascentis / SUA

ex Netflix - Creative Director, Kids & Family Global Editorial & Publishing, Paramount - Creative Director, Kids & Family Studio, fathom - VP Marketing, Co-fondator Say When Winery

  • Sho Sato / Japonia

CEO at LUDiMUS Inc., grupul lider în extinderea internațională pentru jocuri digital/non-digital, animație, manga și alte tipuri de conținut, Co-fondator iGi, Mentor FI Tokyo.

  • Frank de Ruwe / Olanda

Street artist din Olanda. Frankey locuiește și lucrează în prezent în Amsterdam, iar lucrările sale fiind expuse peste tot în Țările de Jos, inclusiv Muzeul Stedelijk Amsterdam și în diverse expoziții din Statele Unite, Italia și Germania.

  • Daniel Ionescu / România

Head of UI design la Electronic Arts / EA games Romania

  • Héctor Ayuso / Spania

Fondator și Director Creativ al Conferinței OFFF

  • Jay Footlik / SUA

ThirdCircle - US based production company

  • Octavian Bâlea / România

Designer de produs și fotograf, absolvent al Universității Bauhaus, Weimar, Germania, Șef al departamentului de design de produs: Clarte Porcelain Light Sculptures


* Prețul biletului include și acces la Brunch-ul comunității creative, cu prezența speakerilor, ce va avea loc în dimineața aceleiași zile.

* Această activitate este realizată în cadrul Festivalului Industriilor Creative 2023, organizat de Centrul Industriilor Creative Artcor cu susținerea Fundației Moldcell și Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Chișinău, str. 31 August 1989, 137
1000 MDL
+373 228 96 499