Lecție publică: De ce să plantăm copaci?

PreviewImage

Toamna și-a intrat în voie, și odată cu ea, începem pregătirile pentru sezonul plantărilor. De câțiva ani buni, din ce în ce mai mulți oameni, de la mic la mare, se mobilizează să planteze copaci în această perioadă a anului. Unii văd în asta un gest bun, pe care trebuie să-l facă fiecare persoană (conform proverbului moldovenesc), alții - un motiv de a petrece timpul în natură.

La nivel internațional, din ce în ce mai multe voci ne îndeamnă să plantăm cât mai mulți arbori, oriunde nu ne-am afla. Puțini însă cunosc faptul că împăduririle sunt și soluția ”magică” prin care putem încetini încălzirea globală. 

La lecția publică vom vorbi despre toate beneficiile plantării de copaci, atât la nivel internațional, cât și la nivel local. Totodată, vom spulbera toate miturile care există în privința plantării unui arbore, vom explica regulile de bază ale plantării și vom trece în revistă proiectele care se ocupă, în mod activ, de împădurirea Moldovei.

Lecția este cu intrare liberă și face parte din cadrul acțiunilor și evenimentelor dedicate mediului înconjurător, parte a săptămânii Revoltă pentru Mediu 2.0. Urmăriți evenimentul pentru actualizări privind speakerii și agenda lecției publice. 

Extinction Rebellion Moldova este o mișcare civică, neafiliată niciunui partid, care luptă pentru un mediu înconjurător verde, curat și sănătos în Republica Moldova. 

Chișinău, str. Alexandru cel Bun, 91a
+37368717073