Capsula siguranței. Cum îți păstrezi viața și sănătatea în trafic

PreviewImage

Pe data de 11.04.2020 vom desfășura un training despre conducerea sigură a automobilului, la care participanții vor învăța principiile simple ale conducerii sigure în trafic.

Nu e despre mine. Sigur?

 Conduc demult

Deseori anume experiența ne trage țeapa. De-a lungul anilor în care șoferul nu a pățit nimic la volan, acesta se relaxează și încetează să se mai gândească la situațiile periculoase, care i se pot întâmpla oricând. Proaspeții șoferi pot uita să pornească semnalizatorul de direcție sau zgârâia din neatenție bara de protecție. Însă toate accidentele de proporție cu traume și victime sunt, de obicei, din vina șoferilor cu experiență.

 Respect toate regulile de circulație

La școala auto învățăm să respectăm regulile de circulație. Așa, în cazul unui accident vei avea dreptate.

Dar chiar dacă accidentul se produce din vina altcuiva, oricum va fi nevoie de cel puțin două săptămâni de reparație pentru automobil. Și va fi bine, dacă nu se va solda cu traume… sau moarte. Poți ști toate regulile de circulație, poți avea dreptate și oricum poți nimeri într-un accident. Dar poate fi și altfel – poți evita accidentul, chiar dacă e vina altcuiva.

 Mie nu mi se va întâmpla

Da, nu ești prima dată la volan și conduci bine. Dar statistica spune că doar în ultimul an în Moldova se întâmplă peste 10 000 de accidente, dintre care 2572 sunt grave. 274 au murit în urma lor. Chiar dacă vei merge întotdeauna pe dreapta și cu viteza de 40 km/h, oricum nu ești asigurat de accidente sau idioți la volan.

Trainingul va fi util celor care:

- Vor să conducă bine pentru propria siguranță și a celor care îi acompaniază

- Au luat de curând permisul și își doresc să evite situațiile neplăcute

- Se simt nesiguri la volan

- Conduc de mai mult timp, dar se bazează mai mult pe intuiție, decât pe logică

 Alexandru Stratan – instructor auto cu experiență. Certificat în domeniul șofatului sigur.

Detalii și formular de înregistrare pe pagina 

Chișinău, str. Mitropolit Petru Movila, 23/7
250 Lei
+37376095999 | +37378583133