1001 spectacole: unde să petreceți timpul cu copilul în vacanța de iarnă

Unde să mergeți, dacă doriți să simțiți adevărata atmosferă de Anul Nou? Puteți merge la pomul de Crăciun, la târgul din centrul capitalei sau pur și simplu la o plimbare de seară prin Chișinău.

De asemenea, basmul de iarnă poate fi găsit în orice teatru din oraș. În perioada sărbătorilor de iarnă, spectatorii, atât cei mari cât și cei mici, sunt așteptați de o mulțime de spectacole fabuloase.

Dacă doriți să diversificați perioada de Anului Nou sau să ocupați copilul cu ceva folositor în vacanța de iarnă, vă propunem o mică selecție de evenimente de sărbătoare.

Să începem cu Circul din Chișinău. În fiecare sâmbătă și duminică, până pe data de 12 ianuarie, acesta va găzdui show-ul „Culorile Crăciunului”. Un spectacol tematic și distractiv  tocmai potrivit pentru a simți atmosfera sărbătorilor de iarnă. Biletele pot fi achiziționate pe site-ul afisha.md. Preț - de la 150 de lei.

Filarmonica Națională „S. Lunchevici” îi invită pe toți doritorii la o poveste orientală. Acolo, pe 29 decembrie, va avea loc premiera spectacolului muzical de Anul Nou pentru copii și adulți „Aladin și lampa magică”. Povestea este bine cunoscută de toată lumea, dar aceasta nu o face să fie mai puțin interesantă. Biletele pot fi procurate la casele. Preț - de la 200 de lei.

Teatrul Dramatic rus „A Cehov” a pregătit o listă întreagă de spectacole festive pentru tinerii spectatori. În perioada sărbătorilor din luna ianuarie, Teatrul „A. Cehov” a planificat trei spectacole extraordinare: 3 ianuarie - basmul de iarnă „Regina zăpezilor”, 4 ianuarie – un spectacol bazat pe motivele poveștii fraților Grimm „Muzicienii din orașul Bremen”, 5 ianuarie - povestea despre călătoriile uimitoare ale fetiței Ellie și ale prietenilor săi neobișnuiți „Vrăjitorul din Orașul de Smarald”. Biletele la spectacolele enumerate mai sus pot fi achiziționate pe site-ul afisha.md. Preț - de la 80 de lei.

Dacă iubiți spectacolele de operă și balet, atunci la Teatrul „Maria Bieșu” se deschide sezonul spectacolelor de iarnă. Pe 5 ianuarie va avea loc premiera operetei „Liliacul” de Johann Strauss. Dacă doriți să ascultați o poveste despre fidelitatea conjugală, iubire și gelozie, bucurie și dezamăgiri, atunci puteți achiziționa bilete chiar aici. Preț - de la 50 de lei. 

Pe 12 ianuarie, teatrul va găzdui spectacolul de balet „Alba ca zăpada și cei 7 pitici”. Să luați neapărat și copiii cu dvs., deoarece aceasta este o ocazie excelentă de a-i familiariza cu acest tip de artă. Prețul unui bilet - de la 100 de lei.

Iar dacă preferați opera clasică, atunci veniți pe 16 ianuarie la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” la spectacolul „Macbeth”, care povestește istoria tragică a regelui scoțian Macbeth, bazată pe evenimente reale. Preț - de la 50 de lei. Pe 19 ianuarie, spectatorii se vor putea bucura de opera comică „Căsătoria secretă”. Premiera operei a avut loc în anul 1792. Împăratului austriac Leopold i-a plăcut atât de mult, încât a cerut repetarea imediată a acesteia în fiecare zi, timp de o săptămână. Preț - de la 50 de lei.

Pe 23 ianuarie, la Teatrul de Operă și Balet va avea loc una dintre cele mai cunoscute opere ale lui Mozart „Nunta lui Figaro”, iar pe 26 ianuarie - opera „Carmen”, o istorie despre pasiune și dragoste. Bilet - de la 50 de lei.

Sezonul spectacolelor din luna ianuarie la Teatrul Național de Operă și Balet se va încheia pe 30 ianuarie cu povestea „Frumoasa adormită”. Spectacolul de balet în trei acte va fi nu numai pe placul adulților, ci și al copiilor. Preț - de la 50 de lei.

De asemenea, în ajunul sărbătorilor de iarnă, avem o veste minunată pentru dvs. Acum, pe site-ul afisha.md puteți achiziționa bilete și la unele spectacole de teatru. Nu mai trebuie să stați la coadă la casele de bilete. În câteva clicuri puteți deveni deținătorul norocos al unui bilet la spectacol, operă sau balet.

Pentru a vedea toate evenimentele pentru care puteți achiziționa bilete, accesați secțiunea Bilete online.

source:Afisha.md
0