Evadarea din realitate: 3 cluburi VR de top din Chișinău

Să ajungi într-o lume unde locuiesc dragoni și să învingi răul absolut. Să devii comandant al unei armate de elită și să salvezi lumea. Să înoți cu rechinii din Oceanul Pacific și să te joci cu dinozaurii. Să te plimbi pe străzile Parisului și să zbori pe o navă cosmică. Imaginați-vă că toate aceste lucruri pot fi realizate chiar în Chișinău, însă, adevărul este că sunt posibile doar în realitatea virtuală.

Puteți căuta „realități” și emoții noi în cluburile VR, pe care le vom descrie în cele ce urmează.

Clubul de realitate virtuală CORD

Acesta reprezintă un club modern, unde vi se oferă posibilitatea de a vă „scufunda” complet într-o nouă realitate cu ajutorul celor mai bune tehnologii VR din Chișinău. Puteți sări, alerga și chiar dansa pe o suprafață de 15 m2. Dacă vă hotărâți să vizitați acest club, trebuie să știți că există anumite limite: nu se recomandă folosirea tehnologiilor VR femeilor însărcinate și copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Prețul. Pentru o echipă de 1-3 participanți prețul este de 200 lei per persoană, iar dacă echipa este alcătuită din 4 persoane, prețul este de  150 lei per persoană. Durata unei sesiuni este de 60 de minute.

Unde se află? Strada Alexei Șciusev, 80.

VR MAX Game Club

Acesta reprezintă un club VR MAX Game Club cu mai multe tipuri de jocuri: simulatoare, jocuri tradiționale de tras cu arma, pentru copii și intelectuale. Acest club este potrivit pentru cei care abia fac cunoștință cu realitatea virtuală. Puteți să alegeți de sine stătător timpul de imersiune în VR: 10 minute pentru începători, 30 de minute pentru intermediari sau 60 de minute pentru experți.

PrețulÎn timpul săptămânii: 10 minute -  50 lei, 30 de minute - 100 lei, 60 de minute - 150 lei. În zilele de odihnă: 10 minute - 70 lei, 30 de minute - 120 lei, 60 de minute - 170 lei.

Unde se află? Strada Calea Ieșilor, 8 (centrul comercial și de divertisment „Zity Mall”).

Virtua Studios

Ce oferă Virtua Studios? - Aventuri pe orice gust. Veți avea posibilitatea să alegeți cele mai noi jocuri: de acțiune, de tras cu arma, de competiție, de strategie, simulatoare și intelectuale. Colecția de jocuri este actualizată în mod constant. La studio puteți veni cu o echipă întreagă. Sunt disponibile 6 locuri și puteți juca în rețea.

Prețul. În zilele săptămânii: 10 minute - 30 lei,  20 de minute - 50 lei, 60 de minute - 100 lei. În zilele de odihnă: 10 minute - 40 lei, 20 de minute - 60 lei, 60 de minute - 120 lei.

Unde se află? Bulevardul Constantin Negruzzi, 2/4 (centrul comercial „Grand Hall”, etajul 3).

În Republica Moldova, realitatea virtuală devine tot mai răspândită. Aici nu doar se practică jocuri VR, dar și se creează desene animate VR. În 2019, studioul de desene animate „Simpals Studio” a lansat primul desen animat VR din Europa de Est ARIPI”. Puteți urmări acest desen animat pe canalul de YouTube al studioului.

Dar dvs. ați fost vreodată în realitatea virtuală? Scrieți-ne în comentarii cum a fost. 

source:Afisha.md
1