Explorând sunete noi: povestea formației Cosmos în Buzunar

Publicat: 28 martie 2023

Cosmos în Buzunar este un proiect muzical originar din Republica Moldova, fondat în iarna anului 2016 de către doi prieteni, Pavel Olari și Adrian Roșca.

De-a lungul timpului, formația a evoluat semnificativ, experimentând cu diferite stiluri și instrumente muzicale, de la o formulă acustică simplă, până la un full band care abordează genuri muzicale diverse, precum indie, folk și rock alternativ.

Anul 2018 a reprezentat un moment de cotitură pentru Cosmos în Buzunar, atunci când proiectul s-a orientat către muzica electronică, în special synth wave și synth pop, și a început să experimenteze cu instrumente electronice precum sintetizatoare analogice și instrumente grove-box. Această transformare a fost o consecință a spiritului explorator al fondatorilor, care căutau mereu o sonoritate nouă și originală.

De atunci, Cosmos în Buzunar a evoluat pe scenele din Republica Moldova și România, alături de trupe precum Alternosfera, Trisomie 21, Via Dacă, The Wax Road, Denorm și Delta Pe Obraza, organizând concerte solo și de grup.

Potrivit muzicienilor, Cosmos în Buzunar este un proiect artistic multilateral, a cărui necesitate s-a născut din dorința de a explora și găsi o identitate și mijloace de expresie artistice individuale, atât muzicale, cât și vizuale.

În prezent, membrii proiectului lucrează la primul lor album de studio și coordonează alte două subproiecte: Cosmos Factory, care are ca scop colaborarea cu diverși muzicieni locali, și subproiectul UNDE, care este o simbioză dintre sunet, proiecții vizuale și tehnologii IT, organizat în cadrul centrului creativ Artcor din Chișinău.

Cosmos în Buzunar se remarcă prin originalitatea și diversitatea abordărilor lor muzicale, fiind un produs local neordinar și unic.

Cei care iubesc muzica live nu ar trebui să rateze ocazia de a-i vedea pe acești artiști talentați în direct. Biletele pot fi achiziționate aici.

source:Afisha.md
0