Festivalul Industriilor Creative 2022 va avea loc la Chișinău

Publicat: 27 mai 2022

Industriile creative cresc și se schimbă în fiecare an. Care este realitatea în sectoarele ce formează economia creativă din Republica Moldova și care este direcția în care se dezvoltă urmează să aflăm la Festivalul Industriilor Creative 2022 va avea loc în perioada 1-5 iunie la Chișinău

În această perioadă sunt planificate workshop-uri și ateliere, prezentări în stil TEDx susținute de liderii comunităților de creație locale dar și invitați internaționali și sesiuni de networking. Serile vor fi dedicate performance-urilor, showrilor de lumini, concertelor și expozițiilor. Activitățile de bază se vor desfășura în cele 2 centre multifuncționale Artcor și Mediacor.

În această ediție activitățile vor fi structurate pe 3 direcții mari: (1) activități pentru profesioniștii din domeniile creative; (2) pentru adolescenți, tineri, studenți și (3) activități recreative. Tema festivalului din acest an este „Industriile Creative: Acum și în Viitor”

Scopul festivalului este cel de a prezenta amploarea și nivelul industriilor creative din țară, dar și de a le populariza în rândul tinerilor. În această ordine de idei vor fi organizate vizite programate la sediile companiilor de creație, la universitățile de profil și hub-uri creative. Pe parcursul zilelor festivalului va fi organizat și un perete al oportunităților de angajare și sesiuni de orientare profesională.

Ne propunem să conectăm cât mai multe inițiative creative din oraș, creând astfel harta Cartierului Creativ. Printre locații se numără librării, florării, magazine de autor și alte spații de creație.

Programul desfășurat al Festivalului va apărea pe parcurs. Între timp notați în agendă cele 5 zile cu care începem vara.

source:Afisha.md
0