În capitală s-a deschis al doilea magazin Coșul cu Cașcaval

Publicat: 24 noiembrie 2022

La Chișinău s-a deschis un al doilea magazin de brânzeturi franțuzești, spaniole și italiene, Coșul cu Cașcaval. Se află în sectorul Râșcani, pe strada Kiev, nr. 10/1. Pe lângă brânzeturi, puteți cumpăra și produse din carne, ulei, vin și chiar diverse accesorii profesionale pentru tăierea și servirea brânzeturilor.

Pe rafturile noului magazin se găsesc peste 20 de noi sortimente de brânzeturi din lapte proaspăt de capră, de oaie sau de vacă și cinci sortimente de salam și prosciutto, care au fost atent selecționate de către proprietarii magazinului. Marea majoritate a brânzeturilor de aici provin din lapte nepasteurizat.

Gorgonzola fragedă sau franțuzeasca și cremoasă Pave Correzien nu sunt toate sortimentele de brânzeturi care vor surprinde gama de la Coșul Coșcaval.Odată cu deschiderea noului magazin, Coșul Coșcaval a extins nu doar gama, ci și spațiul de degustare.

De acum înainte, la fiecare două săptămâni, în sala de degustare a magazinului, cei care doresc vor avea ocazia să deguste diferite tipuri de brânzeturi de fermă alături de un pahar de vin, ale cărui caracteristici vor fi explicate în detaliu de Vladimir, proprietarul magazinului.

Pentru mai multe detalii despre viitoarea degustare sau pentru a vă face o programare ⇒ scrieți pe instagram @cosul_cu_cascaval.
Costul degustării este de 500 de lei.

Proprietarii magazinelor sunt de părere că numai 50 de grame de brânză, prosciutto sau salam sunt suficiente pentru a simți gustul real al produsului, deoarece un produs agricol de înaltă calitate, de calitate superioară, are o aromă distinctă și un gust plăcut. Acesta este parțial motivul pentru care am deschis magazinul de pe Râșcani:


"Vrem să fim mai aproape de oameni, astfel încât aceștia să aibă posibilitatea de a înveseli spontan seara cu brânzeturi fine la cină, la un pahar de vin", a împărtășit proprietarul magazinului, Vladimir Mustyatse.

IMPORTANT: Comercianții cântăresc separat hârtia de împachetat și scad greutatea astfel încât clientul să plătească strict doar pentru brânză sau carne.


GORGONZOLA ITALIANĂ

Gorgonzola este una dintre cele mai populare brânzeturi albastre din Italia. Numele său provine de la comuna cu același nume de lângă Milano, unde brânza cu striații de mucegai nobil a fost produsă încă din Evul Mediu.

La Coșul cu cașcaval veți avea ocazia să cumpărați Gorgonzola originală, care a fost făcută în mod tradițional de cunoscătorii italieni.

Preț: 550 lei pe kilogram.


PAVE CORREZIEN

Dacă sunteți un fan al brânzei Gouda franțuzești, veți aprecia cu siguranță Pave Correzien! Aceasta este o brânză franțuzească adevărată, care capătă gustul său cremos și textura delicată încă de la primele note. Această brânză va fi un acompaniament perfect pentru un pahar de vin roșu la o cină la lumina lumânărilor sau la o întâlnire cu prietenii.

Preț: 611 lei pe kilogram.

SAINT HERAY

Brânză de capră franțuzească cu o textură cremoasă care se întinde încet și organic atunci când este tăiată în felii.

Preț: 170 de lei pe kilogram.

TOMME AUX 7 FLEUR

Aceasta este o brânză de vacă care este produsă numai de producătorul nostru din lapte crud. Este absolut o brânză de munte pentru fermieri. Cheia aici este că este o brânză de munte. Această brânză este produsă la peste 600 de metri deasupra nivelului mării. Producția implică faptul că vacile pasc în această zonă muntoasă și exact acolo, în același climat, se face această brânză.

Preț: 641 lei pe kilogram.

PROSCIUTTO SAN DANIELE

Prosciutto San Daniele Italian este un produs nou în gama magazinului. Are o textură deosebit de delicată și o aromă bogată, fără a fi grasă.

"Nu am vrut să luăm un produs care poate fi găsit pe rafturile altor magazine. Suntem mereu în căutarea a ceva unic, așa că am avut o abordare deosebit de atentă în alegerea prosciutto. Cu siguranță, italianul San Daniele va lărgi percepția chiar și a unui gust aparent familiar", a declarat Vladimir.

Preț: 1020 lei pe kilogram.

SALAMI MILANO 

Puteți ghici după nume că acest salam este deosebit de popular în Italia. Se prepară cu jumătate carne de vită și jumătate carne de porc și bucăți de carne tăiate de diferite dimensiuni. Această combinație conferă produsului o aromă profundă, iar condimentele proaspăt măcinate și prăjite și puțin vin roșu îmbunătățesc perfect întreaga compoziție de arome.

Preț: 888 lei pe kilogram.


COȘUL CU CAȘCAVAL OFERĂ ȘI UN CADOU SPECIAL

Dacă familia sau prietenii dvs. sunt adevărați pasionați de brânză, atunci accesoriile profesionale de feliere a brânzei de la compania olandeză de renume internațional Boska sunt cadoul perfect.

Istoria companiei datează de mai bine de 120 de ani. În 1896, Willem Bos, un fierar din apropierea micului, dar faimosului oraș olandez Gouda, a primit o comandă pentru a construi câteva unelte cu unicul scop de a tăia diferite tipuri de brânză. A reușit atât de bine, încât produsele Boska sunt acum cunoscute de pasionații de brânzeturi din întreaga lume.

Produsele Boska sunt acum disponibile și la Coșul cu Cașcaval. Aici puteți cumpăra polizoare pentru raclette, platouri de servire, seturi de fondue, polizoare de brânză manuale și de masă, precum și feliere și cuțite de brânză.

source:Afisha.md
0