Pinholes - Trupa care a redefinit rockul alternativ românesc

Publicat: 28 martie 2023

Trupa Pinholes este una dintre cele mai apreciate formații de rock alternativ din România. Cu o carieră care a început în 2011 și cu un sound original, Pinholes a reușit să câștige rapid o bază de fani și să atragă atenția criticilor de specialitate.

De-a lungul anilor, trupa a lansat mai multe albume, printre care se numără "Zmei" (2013), "Era Pietrelor Neșlefuite" (2015), "Sputnik" EP (2017), "Dorumetru" (2019) și "Muzică de Lift Durere Fantomă" EP (2020).

Albumul de debut al trupei, "Zmei", a fost lansat în 2013 și a adunat rapid susținători în circuitul de radio alternativ din țară. Până la sfârșitul anului, potențialul trupei a început să fie recunoscut prin două premii oferite de revista Sunete și de site-ul Metalhead (Best Alternative Newcomer – Metalhead Awards ediția 2013).

În 2015, Pinholes a lansat cel de-al doilea album, intitulat "Era Pietrelor Neșlefuite". Acest album a adus un sunet mai experimental comparat cu cel de debut, simțindu-se influențele post-rock, art-rock sau shoegaze.

Trupa și-a păstrat constanta de a lansa un nou material odată la doi ani, iar în 2017 a lansat "Sputnik" EP, urmat de "Dorumetru" în 2019. Titlul albumului "Dorumetru" este dat de un concept al sculptorului Valentin Vârtosu din Republica Moldova, "Dorumetru" fiind un aparat de măsurat dorul, încercarea de a aduce în formă fizică a unui sentiment abstract, pur emoțional. În acest album, trupa explorează fragilitatea amintirilor, dorului și sentimentul de izolare în lipsa lor și aduce pentru prima oară o colaborare cu alți muzicieni, precum Bobo Burlăcianu, Ada Milea și Ștefan Panea.

Cu toate acestea, anul 2020 a adus o schimbare de planuri pentru trupa Pinholes, precum și pentru multe alte trupe din întreaga lume, din cauza pandemiei globale de COVID-19. În acest an, trupa a lansat "Muzică de Lift Durere Fantomă" EP, care, din păcate, a trecut relativ neobservat.

Cu toate acestea, trupa Pinholes nu se lasă descurajată și va susține un concert alături de Cosmos în Buzunar la Artcor, pe data de 22 aprilie. Cei care iubesc muzica alternativă nu ar trebui să rateze ocazia de a-i vedea pe acești artiști talentați live. Biletele pot fi achiziționate aici.

source:Afisha.md
0