Filmul Minecraft se va lansa în anul 2022

După mai mulţi ani de încercări de a aduce pe marele ecran un film inspirat din lumea Minecraft, dezvoltatorul celebrului joc video, compania Mojang, a anunţat că pelicula se va lansa pe 4 martie 2022.

Vom vedea în Minecraft „povestea unei adolescente şi a neobişnuitului său grup de aventurieri”, scrie Mojang. „După ce maleficul Ender Dragon îşi pune în aplicare planul distructiv, aceştia trebuie să îşi salveze frumoasa şi «pătrăţoasa» lume Overlord”, se mai arată în sinopsis.

De regia filmului, distribuit de Warner Bros., se va ocupa Peter Sollet (Nick & Norah's Infinite Playlist). Înainte de Solett, alţi doi regizori cu renume s-au „aventurat” la cârma live-action-ului: Shawn Levy (Stranger Things) şi Rob McElhenney (It's Always Sunny in Philadelphia), menționează cinemagia.ro.

În noiembrie 2016, Steve Carell a fost anunţat în distribuţia peliculei, însă actorul a fost nevoit să abandoneze producţia din cauza unor suprapuneri în orarul său de lucru.

„Vrem să facem acest film pentru voi în aşa fel în care am făcut şi jocul”, au notat cei de la Mojang. „Ne-am inspirat din o mulţime de lucruri, dar nici unul atât de incredibil precum cele create în comunitatea Minecraft în fiecare zi”, se mai menţionează în anunţ.

Minecraft are în prezent peste 100 de milioane de utilizatori înregistraţi (a întrecut considerabil Fortnite) şi este unul dintre cel mai bine vândute jocuri pe iOS, Android şi Xbox. A generat o mulţime de adaptări şi de produse cu licenţă, de la cărţi, la figurine şi jocuri spin-off. Telltale Games, în parteneriat cu Mojang, a lansat în 2015 jocul de aventură point-and-click Minecraft: Story Mode, iar cei de la Microsoft, care au cumpărat în 2014 compania Minecraft, au anunţat pentru 2019 un dungeon-crawler în stilul lui Diablo, numit Minecraft Dungeons.

source:Cinemagia.ro
0