Rammstein a lansat un nou single - Ausländer

Rammstein a lansat "Ausländer", un nou single de pe albumul care a debutat în această lună. Piesa este însoţită de un videoclip NSFW, aşa cum ne-au obişnuit nemţii în lunga şi controversata lor carieră. Vă invităm să urmăriţi noul clip în articol.

"Ausländer" a fost un track inedit pe acest LP nou numit "Rammstein". Asta pentru că are un vibe pop, combinat cu techno şi e cumva mai dansabil decât orice a făcut Rammstein până acum. Clipul nu e chiar cel mai controversat din cariera trupei, singurele elemente care îl fac nerecomandat sensibililor fiind sânii băştinaşelor din Africa.

Şi tema este rar abordată în ziua de azi: colonizarea continentului african de către omul alb. Membrii formaţiei apar drept colonizatori şi civilizatori ai populaţiei africane, de la care ia resurse şi căreia îi oferă la schimb religie, limbă şi cultură. Faptul că piesa este dansabilă este ilustrat de protagoniştii tribali, care încing o horă pe beat-urile legendei industrial metal.

Până la finalul videoclipului te vei întreba dacă omul alb a colonizat Africa sau Africa a colonizat temerarii veniţi cu bărcuţa. Pianistul Flake rămâne în urmă, uitat de colegii de trupă, pentru un final comic de vdeo. Acesta este al treilea clip al unei piese de pe albumul "Rammstein", după "Deutschland" şi "Radio".

Noul disc este al şaptelea pentru berlinezi şi vine după 10 ani de pauză, scrie infomusic.ro. Pe 27 mai a început seria de concerte de promovare a LP-ului şi pentru prima oară după multă vreme, muzicienii au schimbat showul pirotehnic, tematica şi decorurile. Turneul a început la Gelsenkirchen, în Germania şi se încheie pe 23 august, la Viena.

Noile efecte includ jerbe de flăcări şi un cărucior pentru copii cu design old school şi plin de flăcări. Primul concert din turneul actual a inclus 23 de piese, dintre care 9 au fost extrase de pe cel mai nou album. Rammstein a cântat 2 bis-uri, care au inclus şi piesa "Rammstein", foarte rar apărută în reprezentaţiile live ale nemţilor.

Till Lindemann are mai nou un rucsac aruncător de flăcări în 9 direcţii şi apare împingând uriaşul cărucior de bebeluşi pe piesa "Puppe".