Noaptea Cercetătorilor Europeni marcată pe 30 septembrie la Chișinău, și în premieră, la Bălți

Publicat: 28 septembrie 2022

Noaptea Cercetătorilor Europeni marcată pe 30 septembrie la Chișinău, și în premieră, la Bălți 

Știința poate fi distractivă și captivantă! O dată pe an, cercetătorii vă invită la cel mai mare eveniment de promovare a științei din Republica Moldova. Vă așteptăm la Noaptea Cercetătorilor Europeni pe 30 septembrie 2022, la Chișinău, în parcul muzeu al Universității Tehnice a Moldovei din str. Studenților și în premieră, la Bălți, în scuarul Universității de Stat “Alecu Russo” din str. Pușkin.   

Republica Moldova se alătură  în 2022 celor peste 400 de orașe europene într-un eveniment, care celebrează știința și inovația și aduce cercetătorii mai aproape de publicul larg. Anual, la inițiativa Comisiei Europene, Noaptea Cercetătorilor Europeni se organizează în ultima zi de vineri a lunii septembrie și adună peste 2 miloane de vizitatori în toată lumea. Evenimentul își propune să prezinte diversitatea științei și impactul acesteia asupra vieții de zi cu zi, stimulând interesul tinerilor pentru o carieră în cercetare.

Pe 30 septembrie, începând cu ora 16:00 vă invităm să descoperim împreună universul științei și inovației, printr-o paletă largă de activități pentru mințile curioase - copii, tineri, familii și toți doritorii:

  • Expoziția-concurs foto „Biodiversitatea din jurul tău”
  • ECO Fashion Show 
  • Ateliere de sculptură, pictură, arhitectură, design etc.
  • Competiția de robotică „Provocările planetei verzi”
  • Expoziția-concurs “Creația deschide Universul”
  • Noaptea Ușilor Deschise la Planetariul și Observatorul UTM 
  • Expoziția rezultatelor cercetării prezentate de organizațiile de cercetare și instituțiile de învățământ superior din țară
  • Open Science Café – discuții la o cafea cu oamenii de știință 
  • EU Corner – informații despre oportunitățile programelor europene de cercetare 
  • Noaptea Ușilor Deschise în laboratoarele de cercetare ale Universității de Stat “Alecu Russo” din Bălți
  • Prestații muzicale oferite de corala “Vocile Primăverii” a Liceului Teoretic “Ion Creangă” din Chișinău, corul “Gaudeamus” al  Universității de Stat “Alecu Russo” din Bălți și îndrăgitul interpret Pasha PARFENI.

Vă așteptăm pe 30 septembrie la Noaptea Cercetătorilor Europeni, pentru a descoperi cercetarea, știința și inovația într-un mod distractiv! Pentru mai multe detalii, vizitați site-ul aici.

Evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni este organizat în cadrul proiectului "GreenSCI - Știința verde pentru o societate sănătoasă", care își propune să sporească recunoașterea publică a științei, să promoveze tinerii cercetători și inovațiile sustenabile și să demonstreze impactul științei și inovațiilor asupra vieții cotidiene și bunăstării sociale. Proiectul GreenSCI este implementat de Universitatea Tehnică a Moldovei (coordonator), Academia de Științe a Moldovei, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și A.O. ”Infogroup”. Proiectul este finanțat de programul Uniunii Europene pentru cercetare și inovare Orizont Europa, acord de grant nr. 101060678. 

source:Afisha.md
0