O nouă tehnologie: te plimbi virtual prin apartament înainte să-l închiriezi

Mulțumită noului upgrade, n-o să mai zici niciodată „Pfff, camera părea mai mare în poze”.Portalul de închirieri Airbnb a anunțat pe site-ul oficial că e în plin proces de dezvoltare a unui sistem VR prin care clienții pot vizita apartamentul înainte să-l închirieze. Vizitatorii site-ului vor avea acces la fotografii 360 grade cu fiecare cameră a locuinței pe care au pus ochii, plus un plan 3D al acesteia.

Compania se gândea la tehnologia asta încă de la începutul anului trecut. Mike Curtis, VP al departamentului de Inginerie în cadrul Airbnb, spunea atunci că implementarea Realității Virtuale în portalul de închirieri este „relevantă și posibilă” în viitor. Viitorul deja bate la ușă.

Foto: Airbnb, via press.atairbnb.com
Mai mult decât atât, Airbnb vrea să folosească și Realiate Augmentată, adică suprapunerea unor elemente virtuale peste cadre reale. Chestia asta ar fi utilă în timpul șederii, pentru ca turistul să se orienteze mai bine prin locuința închiriată: „Poate fi stresant când cineva nu știe cum să descuie ușa sau cum să dea drumul la apă fierbinte pentru un duș, sau când e complet rătăcit și totul e scris într-o limbă străină”, scrie în comunicatul oficial.

Pentru Realitate Augmentată n-ai avea nevoie de ochelari VR, ci ar fi suficient un smartphone pe care să-l plimbi de colo-colo și să urmărești ce indicatoare virtuale îți apar pe ecran. Spre exemplu, îndrepți telefonul către WC și te trezești cu un sticky note virtual cu mesajul „Nu arunca hârtia aici, pls”.

Airbnb încă nu a anunțat o dată oficială pentru lansarea noilor funcții. Momentan sunt în faza de testare, deci ar trebui să facă upgrade-ul cât de curând. Prin 2018, probabil.

source:noizz
0