Bombshell: o poveste explozivă a trei femei curajoase

Bazat pe o serie de evenimente reale, Bombshell spune povestea explozivă a femeilor care l-au doborât pe omul care a ajutat la crearea celui mai puternic și controversat imperiu mediatic din toate timpurile, Fox News.

În centrul filmului este şi un portret emoționant al modului în care trei femei foarte diferite îşi construiesc curajul să lupte împotriva puterii și a abuzului necontrolat, transmite cinemagia.ro.

Trioul ne aduce o distribuţie stelară: Charlize Theron câștigătoare a premiului Oscar, Nicole Kidman câștigătoare a premiului Oscar şi Margot Robbie, nominalizată la premiile Oscar. Filmul este regizat de câștigătorul premiului Emmy, Jay Roach și scris de Charles Randolph, câștigător al premiului Oscar, produs de studioul independent Lionsgate şi este distribuit în Romania de către Vertical Entertainment.

Bombshell este un precursor al mişcării #MeToo. Fitilul scandalului Fox News a fost aprins în vara lui 2016 de către Gretchen Carlson (Nicole Kidman), fostă co-gazdă a emisiunii de succes „Fox & Friends”. Iar ceea ce s-a întâmplat ulterior a reverberat în întreaga lume. În doar 16 zile, Ailes va lua una dintre cele mai amețitoare căderi de pe culmile elitei din istoria companiei. Nimeni nu a întrevăzut posibilitatea ca una dintre primele lovituri de răsturnare a lungii istorii de hărțuire la locul de muncă să vină din interiorul celui mai puțin probabil loc: profund conservatorului Fox News.

A îndrepta o moștenire profund eronată

Totuși, așa cum publicul va vedea şi în filmul lui Jay Roach, aceasta nu a fost o lovitură de dreapta, stânga sau centru, ci o asumare curajoasă a celor trei femei de a îndrepta o moștenire profund eronată şi discriminatoare la adresa femeilor. Aceste evenimente sunt importante, mai presus de cazul femeilor de la Fox. Ceea ce s-a întâmplat în acele două săptămâni - în timp ce Gretchen Carlson (Nicole Kidman), Megyn Kelly (Charlize Theron) și femeile de la Fox au sunat alarmele de schimbare culturală - a creat un momentum definitoriu al erei noastre. Peste aproape un an, în octombrie 2017, New York Times raportează multiple acuzații împotriva titanului din industria de divertisment, Harvey Weinstein, o poveste care transformă preexistenta mișcăre #MeToo într-un fenomen global. În acest moment, tacitele coduri ale tăcerii privind atitudinea faţă de femei sunt detonate în marile corporaţii din fiecare industrie.

Transformarea unor staruri bine cunoscute în alte staruri cunoscute a necesitat, de asemenea, talentul unei echipe de înaltă calificare de artiști de machiaj și coafură. Supravegherea echipei a fost gestionată de Vivian, în timp ce câştigătorul premiului Oscar Kazu Hiro, renumitul sculptor care l-a transformat pe Gary Oldman în Winston Churchill pentru Darkest Hour, a fost responsabil de machiaj protetic.

Megyn Kelly a fost interpretată de Charlize Theron

Gretchen Carlson a fost interpretată de Nicole Kidman

Theron are protetice subtile, dar poartă lentile de contact pentru nuanța de ochi albastru mai închis a lui Kelly. John Lithgow a purtat obraji, gât, nas și urechi protetice. Pentru acei actori care au avut nevoie de transformare fizică, Theron, Kidman și Lithgow (Roger Ailes), McDowell ca Murdoch, Richard Kind ca Rudy Giuliani și Tony Plano ca Geraldo Rivera, procesul a început cu scanări faciale 3D. De acolo, s-au modelat aparate din silicon pentru pleoape, vârful nasului, bărbie și bucăți de maxilar. Este un artificiu care „ajută actorii să se adâncească în personajele lor și ajută publicul să se cufunde în poveste”, admite Hiro.

În Camera de probă a filmului Bombshell

Pentru a recrea aspectul familiar Fox News - plin de rochii scute, cu bretele, roșu, alb și albastru și tocuri înalte - Roach a adus în echipă o legendă a filmului: designerul de costume Colleen Atwood avand în portofoliul său 12 nominalizări si patru premii Oscar (Chicago, 2002; Memoirs of a Geisha, 2005; Alice in Wonderland, 2010; Fantastic Beasts and Where to Find Them, 2016). Amploarea filmului care a implicat crearea a aproximativ 500 de costume distincte a fost ceea ce a atras-o pe Atwood, care a prosperat în filmele epice.

Conștientă de așa-numita „uniformă de știri” pe care multe dintre femeile Fox News de-a lungul erei Roger Ailes au expus-o : „culoarea pielii bronzată, părul blond, culorile îndrăznețe, siluetele potrivite și mult picior dezvelit", Atwood a creat costumatia a peste 100 de caractere. „Odată ce înţelegi cât de important a fost aspectul estetic în rețeaua Fox și cât de strict a fost pus în aplicare, acesta devine o mare parte din poveste”, a recunsocut Jay Roach.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:Cinemagia.ro
0