„Pomul de Crăciun”: desen animat lansat în Republica Moldova

Studioul de animație Simpals din Republica Moldova, în colaborare cu proiectul ecologic Verde.md, au lansat un scurtmetraj de Anul Nou, numit „Pomul de Crăciun”, transmite știri.md.

Potrivit autorilor desenului animat, ideea de a realiza un proiect social nu a apărut din întâmplare. 

„Pentru țara noastră, dar și pentru întreaga lume, problema pădurilor este destul de actuală. Acest lucru se observă în special acum, înainte de sărbătorile de iarnă. Toate piețele acestea cu pomi de Crăciun, unde puteți cumpăra brazi sau pini, desigur, sunt un lucru bun - nimeni nu taie copaci mari pentru două sau trei ramuri. 

Însă, problema este că, după sărbători, copacii sunt aruncați la gunoi. Noi credem că cel mai bine ar fi să cumpărăm pomi de Crăciun în ghiveci, pe care să-i plantăm undeva după Anul Nou. Astfel, ne vom putea bucura de un pom de Crăciun la sărbători, iar țara noastră se va face cu încă un copac. 

De exemplu, eu fac asta de câțiva ani. Iar prin desenul nostru animat, dorim să încurajăm toată lumea să reflecte asupra acestei probleme. Distribuiți acest filmuleț pe rețelele de socializare, împărtășiți-l cu prietenii dvs.! Poate că veți putea salva nu numai un copac”, spune regizorul Simpals Studio, Dmitri Voloșin.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:știri.md
0