„Viitorul Star Wars este pe micul ecran”, spune Bob Iger, șeful Disney

După premiera din decembrie 2019 a lui Star Wars: The Rise of Skywalker, fanii celebrei serii SF s-au întrebat cum va continua franciza. Bob Iger, președintele companiei The Walt Disney a declarat marți, citat de Indiewire, că „Prioritatea în următorii ani este televiziunea”. Acest lucru înseamnă că un următor film Disney nu se va lansa prea devreme pe marile ecrane. Până în 2027 nu există niciun film Star Wars în programul de premiere anunțat de Disney.

Informația nu surprinde foarte mult, cum în decembrie anul trecut - la scurt timp după lansarea The Rise of Skywalker - Bob Iger declara că „studioul va face o pauză în ceea ce privește lansările la cinema a filmelor Star Wars”. Cu toate acestea, Indiewire scrie că Rian Johnson a fost angajat pentru a crea o nouă trilogie legată de universul Star Wars, dar că încă nu a început lucrul propriu-zis. Și Kevin Feige lucrează cu Lucasfilm să dezvolte un nou film, dar nu se știe data la care ar putea să intre în producție.

Succesul uriaș al serialului The Mandalorian pe platforma de streaming Disney+ explică orientarea eforturilor studioului Disney către producții destinate micului ecran. Iger declara că noi personaje vor fi adăugate în sezonul doi în ideea ca cele mai populare să primească în viitor propriile serii.

The Mandalorian este primul serial Star Wars live-action pentru televiziune și a avut premiera odată cu lansarea platformei Disney+. Toată lumea a îndrăgit serialului, datorită în mare parte personajului Baby Yoda, spre deosebire de ultimele filme Star Wars („The Last Jedi”, „Solo”, „The Rise of Skywalker”) care i-au împărțit pe fani în tabere - adoratori și detractori.

Pe lângă lucrul la sezonul 2 al The Mandalorian, Disney lucrează la un serial despre Cassian Andor, rebelul soldat jucat de către Diego Luna în „Rogue One” și la Obi-Wan Kenobi, cu Ewan McGregor readus în rolul cae l-a făcut celebru în trilogia prequel la „Star Wars” semnată de George Lucas. Deborah Chow (regizoarea The Mandalorian) a fost angajată să revizuiască serialul Obi-Wan Kenobi, pentur care și scenariul a cunoscut revizuiri și completări.

source:Cinemagia.ro
0