8 filme care te vor face să apreciezi mai mult viața

Adesea, fără a avea vreun motiv concret, devenim triști și nerecunoscători pentru viața pe care o avem. În astfel de momente, un film poate fi calea spre a ne reaminti cât de multe lucruri sunt de apreciat în această lume.

1. The Pursuit of Happyness

În acest film, Will Smith, aflat în rolul principal, are o interpretare emoționantă alături de fiul său. Povestea urmărește parcursul sinuos al unui bărbat rămas la un punct fără casă, dar care continuă până în ultimul moment să lupte pentru copilul său. Deși de multe ori pare că speranțele lui sunt inutile, totuși în final ele sunt răsplătite, refăcându-și viața prin multă muncă.

2. Struck by Lightning

Un adolescent ambițios, dar extrem de cinic își petrece viața de liceu așteptând să plece la facultatea dorită, însă în momentul în care nu este acceptat își pune la îndoială întreaga existență și ceea ce plănuise. Finalul este unul tragic, întrucât protagonistul moare subit, lovit de fulger, fapt care golește complet de sens toate supărările sale și provoacă regret față de toate lucrurile bune pe care le-a ignorant.

3. A Single Man

O altă poveste tristă, în care personajul principal își duce existența chinuit de amintirea partenerului său care murise, gândindu-se să se sinucidă. Chiar în momentul în care găsește o alinare pentru durerea sa, un infarct îi aduce sfârșitul. Încă odată se observă cum în cel mai scurt moment viața poate să înceteze, iar odată cu ea și tot ceea ce cunoaștem drept bun sau rău. Astfel, ceea ce poți face este să realizezi cât mai repede că trebuie să trăiești fiecare experiență pe care o ai, oricât de greu ar putea părea.

4. Billy Elliot

Într-o notă mai optimistă, acest film este mai degrabă despre un început de drum, decât despre un sfârșit. Billy Elliot este un băiat care își găsește evadarea din viața tristă și sărăcăcioasă a unui oraș minier din Anglia în dansul clasic. Astfel, pasiunea sa și energia data de aceasta îl fac să își transforme viața complet, obținând un loc la o școală renumită de balet din Londra.

5. Sing Street

„Sing Street” prezintă pasiunea unui grup de băieți din Irlanda, care aspiră la a întemeia o trupă de success. Cu o coloană sonoră extrem de reușită, filmul este un impuls pentru oricine să creadă în visul său și să muncească pentru el până când îl obține.

6. I feel pretty

Singura comedie din listă, această producție este o reamintire a faptului că viața noastră este un rezultat al propriei viziuni și nu un dat incontrolabil. Deși experiența protagonistei se concentrează pe acceptarea corpului său, totuși aceasta poate fi aplicată în nenumărate alte situații.

7. Southpaw

Filmul prezintă experiența unui boxer, care în urma morții soției sale își sabotează propria existență, fiind convins că pierduse tot ceea ce era mai important pentru el. Cu toate acestea, reușește să își refacă viața cu sopul de a recâștiga custodia fiicei sale și de a-i fi alături acesteia.

8. Schindlers List

„Schindlers List” redă o adevărată tragedie, fiind bazată pe o poveste reală din timpul Holocaustului. Odată ce realizează cât de importantă este viața oricărui om, personajul principal își schimbă complet viziunea, iar existența sa capătă un nou sens.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.  

source:Elle.ro
2