Actori care își fac singuri cascadoriile

Este o muncă dificilă, dar sunt și actori care nu se feresc să-și riște sănătatea în accidente periculoase pe platourile de filmare.

În timp ce alții apelează la dubluri și cascadori profesioniști, aceste starurii aleg să se implice în cele mai dificile secvențe de acțiune:

Angelina Jolie

Angelina transpiră din greu pe platourile de filmare. Ambițioasă, actrița ține neapărat să realizeze singură cele mai multe cascadorii și nu a fost ferită de accidente. De exemplu, pe platourile de filmare ale peliculei "Salt", Jolie a ajuns la spital după ce a căzut în cap în timpul unei scene de luptă, transmite filmnow.ro.

Tom Cruise

Actorul a stat atârnat de frânghii pe una dintre cele mai înalte construcții din lume Burj Khalifa pentru "Mission Impossiblec- Ghost Protocol". Într-una dintre cele mai recente cascadorii ale sale, în "Rogue Nation", a atârnat de un avion în timpul decolării.

Jackie Chan

Nu degeaba este cunoscut că unul dintre cei mai buni actori din lume specializați în artele marțiale. Într-un interviu, Jackie Chan glumea spunând că nu își mai amintește câte oase și-a rupt la filmări.

Arnold Schwarzenegger

A jucat în filme de acțiune precum franciza "Terminator" și își face singur cascadoriile de zeci de ani. Sigur, putem spune că este calificat, având în vede faptul că a avut o scurtă carieră în culturism.

Kristen Stewart

Pentru "Snow White" și "Huntsman", Stewart a învățat să călărească pentru a-și face cascadoriile. Acest lucru este cu atât mai impresionant, cu cât, pentru a lua lecții, actrița a trebuit să își depășească teama de cai.

Sylvester Stallone

Starul își face singur scenele periculoase de mai multe decenii și, bineînțeles, accidentele nu au lipsit. În urma unei cascadorii eșuate pentru "The Expendables", actorul a suferit o fractură la nivelul gâtului.

Jason Statham

Jason și-a făcut propriile cascadorii în "The Transporter" și a continuat să o facă în rolurile ulterioare, în ciuda riscurilor. La un moment dat, era chiar să moară în Marea Neagră când cascadoria pe care o filma s-a sfârșit prost.

Keanu Reeves

Se spune că este un om de acțiune prin definiție. Deși regizorul filmului "Speed" nu a vrut să îl lase să își facă singur scena în care trebuie să sară dintr-o mașină într-un autobuz care mergea cu viteză, Keanu s-a antrenat în secret și a executat scena perfect.

Matt Damon

La filmările celui mai recent film "Bourne", Damon a luat taurul de coarne. S-a antrenat special pentru a putea realiza secvențele de acțiune ale filmului. De-a lungul timpului, actorul a jucat o scenă în care se îneca, a sărit de pe un pod și și-a făcut singur toate cascadoriile cu mașini.

Cameron Diaz

Nu o vedem des în filmele de acțiune, dar când un astfel de rol îi revine, Diaz nu se dă la o parte de la a realiza cascadorii grele. Când a colaborat cu Tom Cruise în "Knight and Day", ea a dovedit că știe să se apere într-o luptă corp la corp.

Chloë Grace Moretz

Trei luni de antrenament alături de o echipă specializată au ajutat-o pe adolescentă să facă toate cascadoriile periculoase din "Kick-Ass" în fața camerei.

Harrison Ford

Nici Harrison nu este străin de cascadorii. Starul și-a făcut peste 90% dintre cascadoriile din "Indiana Jones", după ce a repetat foarte mult. De asemenea, în "Star Wars: The Force Awakenw" a apărut în mai multe scene de acțiune, demonstrând că vârsta este doar un număr.

Christian Bale

În "Rescue Dawn", Bale a atârnat de un elicopter în zbor. El și-a pus în pericol viața după ce a slăbit 30 de kilograme în numai câteva luni pentru rolul din "The Machinist".

Daniel Craig

În rolul lui James Bond, Daniel a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor: a jucat aproape toate cascadoriile de unul singur, fără să aibă nevoie de o dublură.

Steve Mcqueen

Steve a făcut cascadorii cu motocicletă în pelicula "The Great Escape" și, cu toate că nu a realizat faimosul salt al gardului, acesta era capabil să o facă, potrivit lui Bob Hoy, un prieten al dublurii lui Mcqueen.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md. 

source:filmnow.ro
0