Au apărut primele reacții pentru horror-ul Us

Jordan Peele dă din nou lovitura cu „un horror inventiv şi ambiţios” după ce a luat Oscarul pentru scenariu original cu filmul Get Out din 2017.

Pelicula Us, a premiatului cu Oscar Jordan Peele – pentru scenariul original al lui Get Out, unul dintre cele mai apreciate filme ale lui 2017 – are parte de recenzii excelente din partea criticilor după premiera de la Festivalul de Film South by Southwest (desfăşurat între 8 şi 17 martie în Austin, SUA).

Pe RottenTomatoes.com, unde noul horror a primit scorul maxim (100%), criticii au declarat la unison: „Odată cu acest al doilea horror inventiv şi ambiţios vedem că primul succes poate fi egalat, căci Us este dovada”.

„Ca şi Get Out, acest film duce genul horror pe alte culmi, şi, mai ales, face acest lucru având în centru personaje de culoare. Peele nu vrea să facă ce a mai fost făcut [de către alţi realizatori de horror, n. red.] şi nici nu ar trebui să vă aşteptaţi la aşa ceva din partea lui”, spune Joi Childs, de la SlashFilm, citat de DigitalSpy.com.

„Graţie unui scenariu inteligent şi a unor interpretări grozave ale actorilor centrali – în principal a potenţialului descătuşat al Lupitei Nyong’o şi a unui minunat de degajat Winston Duke [Black Panther] – filmul este în acelaşi timp extrem de amuzant şi nemaipomenit de sinistru”, scrie Brandon Katz de la The Observer.

„În spatele mecanismului declanşator al spamei date de atac şi de urmărire, rămânem cu tulburătoarea senzaţie de intimitate stârnită de întreaga situaţie, cu sentimentul tulburător şi misterios al înrudirii dintre membrii familiei Wilson şi alter ego-urile lor răuvoitoare”, notează şi Justin Chang de la publicaţia LA Times.

„Este o captivantă explorare a trecutului şi a opresiunii, una pe care această ţară [SUA] se teme încă prea tare să o aducă în discuţie. Peele vrea să vorbim despre asta şi oferă publicului material de gândire, pentru a putea explora astfel, fiecare, unele dintre cele mai întunecate laturi ale condiţiei umane”, spune şi Monica Castillo pe Rogerebert.com.

„Us este o capodoperă a dedublării, a stratificării mesajelor şi a legăturilor puternice, inseparabile”, concluzionează Joanna Robinson de la Vanity Fair.

"Us" este despre cum liniştea membrilor unei familii e tulburată de apariţia unor personaje stranii care le seamănă leit şi care încep să îi terorizeze. Din distribuţia horror-ului face parte şi Elisabeth Moss (Mad Men, The Handmaid’s Tale), relatează cinemagia.ro.

Filmul se lansează în cinematografele noastre pe 28 martie.

source:Cinemagia.ro
1