Care este cel mai bun film al anului 2019 în topul IMDb

Platforma online Internet Movie Database (IMDb) a stabilit care este cel mai bun film al anului 2019, bazat pe popularitatea producţiilor şi a numărului de vizualizări de pe site.

Lungmetrajul lui Tod Phillips, „Joker“, cu actorul Joaquin Phoenix în rol principal, s-a situat pe primul loc în topul celor mai bune filme ale anului 2019 realizat de IMDb, după un succes de box office de peste 1 miliard de dolari, transmite Știri.md cu referire la Adevarul.ro.

„Joker“ a ajuns în fruntea topului IMDb, bazat pe popularitatea filmelor şi pe numărul de vizualizări de pe site. Astfel, filmul lui Todd Phillips a învins, în topul realizat de platformă, trei producţii concurente produse de Marvel, precum şi două remake-uri Disney, printre care şi „Regele Leu/ Lion King“, potrivit Daily Mail. 

Cu toate astea, „Joker“ a strâns un scor de doar 8.7 pe cunoscuta platforma online.  

Următoarele locuri din acest top sunt ocupate de filmul lui Tarantino - „Once Upon a Time in... Hollywood“, cu Leonardo DiCaprio şi Brad Pitt, „Avengers: Endgame“, „Captain Marvel“ şi de „It: Capitolul 2“, „The Lion King“, „Spider-Man: Far From Home“, „Alita: Battle Angel“, „Aladin“ şi „Us“. 

La începutul acestei luni, „Joker“, de Todd Phillips, a fost nominalizat la Globurile de Aur pentru Cea mai bună dramă, Cel mai bun regizor, Cea mai bună coloană sonoră, dar şi pentru Cel mai bun actor, în persoana lui Joaquin Phoenix. Phoenix a fost nominalizat şi la Screen Actors Guild Awards, trofeele acordate de Sindicatul actorilor americani, un puternic indicator pentru succesul la premiile Oscar.  

Filmul, care a stârnit şi numeroase controverse, este cotat cu mari şanse pentru o nominalizare la Oscar 2020. Interpretarea lui Joaquin Phoenix a fost unanim lăudată de critici. Joaquin Phoenix a fost nominalizat în 2011 pentru un premiu Oscar datorită rolului său din „Gladiatorul“.   

Recent, Joaquin Phoenix a mărturisit că a slăbit 23 de kilograme într-un timp foarte scurt pentru rolul său, ţinând o dietă „oribilă“, şi a recunoscut că acest proiect l-a consumat foarte mult şi din punct de vedere psihic.    

Arthur Fleck este un bărbat singuratic, abuzat, cu probleme mintale, care, pe măsură ce societatea continuă să îl respingă, adoptă un personaj ale cărui acţiuni devin violente.   

Rolul lui Joker a mai fost jucat în trecut şi de Heath Ledger, Jared Leto, Jack Nicholson, Mark Hamil. Cel mai apreciat dintre actorii care au interpretat personajul este Heath Ledger, care a primit post-mortem premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol secundar în anul 2009.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:Adevarul.ro
0