Cea mai bună scenă din Star Wars a fost filmată într-o singură cameră

The Last Jedi este un film controversat. Atât de controversat încât unii actori din distribuție au fost hărțuiți doar pentru simplul fapt că și-au interpretat rolul.

Cu toate acestea, unele scene din The Last Jedi i-au impresionat chiar pe cei mai critici fani Star Wars. Numeroase scene din acest film sunt spectaculoase, perfecte pentru a fi folosite pe post de wallpaper, scrie cinemagia.ro.

Una dintre scenele emblematice din film este duelul dintre Luke Skywalker și Kylo Ren, desfășurat pe Crait. Dar ceea ce mulți fani nu știu este faptul că întreaga scenă a fost filmată într-o singură cameră mare, dotată cu ecran verde.

La finalul filmului, Leia și cei care au mai rămas din Rezistență sunt blocați pe o bază de pe Crait. Kylor Ren și Primul Ordin se apropie și sunt la un pas de a distruge Rezistența pentru totdeauna. În acel moment apare Luke, care îl confruntă pe Kylo Ren. Cei doi schimbă câteva replici, apoi se luptă cu săbiile laser.

Indiferent ce face, Kylo Ren îl ratează de fiecare dată pe Luke, care pare să-i anticipeze fiecare mișcare. Luke nici nu încearcă să riposteze, dar cu toate acestea pare să câștige lupta.

Apoi Luke dezvăluie că nu este prezent și Kylo Ren s-a luptat în tot acest timp cu o proiecție a forței. Diversiunea creată de Luke le-a permis prietenilor săi să scape.

Fanii Star Wars au discutat intens pe seama acestei scene pe platforma Reddit. Se pare că întreaga scenă a fost filmată într-o cameră goală, având pereții acoperiți cu ecran verde. A fost folosită puțină zăpadă artificială pentru a crea impresia că solul este real, dar în afară de acest truc, totul cu excepția actorilor a fost creat cu ajutorul graficii computerizate.

Acest detaliu i-a surprins pe unii fani. Scena luptei a fost plasată într-un decor atât de bine realizat încât unii dintre ei au crezut că în spate se află elemente reale.

Zăpada artificială a avut un rol împortant în această scenă. Cinefilii cu atenție la detalii au remarcat că acest element a fost folosit pentru a oferi indicii că Luke nu este de fapt prezent. Atunci când Kylo Ren își mișcă picioarele, zăpada pe care calcă se mișcă la rândul său, ceea ce nu se întâmplă când pășește Luke.

În discuția Reddit, fanii sunt de părere că aceasta este, din punct de vedere vizual, una dintre cele mai bune scene din Star Wars.

În afară de partea vizuală, fanii sunt încântați de acest duel și din alte punct de vedere. De exemplu, faptul că scena pare desprinsă dintr-un film cu samurai. Franciza Star Wars a făcut de-a lungul timpului numeroase referiri la stilul de luptă al samurailor, iar fanii fideli recunosc deja aceste influențe.

source:Cinemagia.ro
0