Cele mai bune filme din 2020 demne de Oscar

Cursa pentru un Oscar prinde tot mai mult contur, iar noi îți vom spune care sunt cele mai bune filme cu femei în roluri principale, demne de marele premiu.

Chiar dacă cea de-a 93-a ediție a premiilor Oscar va avea loc pe 25 aprilie 2021, cu două luni mai târziu decât data prevăzută, din cauza pandemiei, asta nu ne împiedică să ne gândim cine ar putea fi marii câștigători. 

Odată cu această amânare, se prelungește și perioada de eligibilitate a filmelor, ceea ce înseamnă că mai multe vor intra în cursa pentru un premiu Oscar. Până atunci, îți aducem în atenție filmele cu femei în rolurile principale, unele dintre ele câștigând deja premii și care au toate șansele să fie nominalizate la Oscar. 

Frances McDormand – Nomadland 

Nomadland: Frances McDormand & Chloe Zhao On Van Dwelling Drama – Venice –  DeadlineCel mai recent premiu Oscar câștigat de Frances McDormand a fost în 2018, pentru performanța sa din Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Nu este singurul premiu Oscar pentru cea mai bună actriță câștigat de ea pentru că a mai primit unul și în 1997 pentru Fargo. De data asta, o regăsim pe Frances McDormand în pelicula Nomadland, în care interpretează rolul lui Fren, o femeie de 60 de ani, care a pierdut totul în Marea Recesiune și decide să plece în vestul american, trăind o viață de nomad. Filmul e inspirat de romanul cu același nume publicat în 2017 de jurnalista Jessica Bruder. Nomadland a câștigat deja în septembrie premiul publicului la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto și Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia.

Kate Winslet – Ammonite

Ammonite Review: Kate Winslet & Saoirse Ronan Can't Spark in Icy Drama |  IndieWireKate Winslet, o altă câștigătoare la Oscar (pentru filmul The Reader din 2008) și nominalizată de șapte ori, are toate șansele să câștige în 2021. Actrița a impresionat la începutul lunii septembrie criticii de la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto cu interpretarea sa în drama lui Francis Lee, Ammonite. Pelicula surprinde atmosfera din Anglia anilor 1840, iar Mary Anning, jucată de Kate Winslet, este o paleontologă și colecționară de fosile, cunoscută în urma descoperirilor sale în Lyme Regis, Londra. Atunci când un vizitator destul de bogat îi spune să aibă grijă de soția sa, Charlotte, Mary nu îl poate refuza. Chiar dacă între ele există o serie de diferențe sociale, în cele din urmă vor avea o conexiune puternică. Filmul este cu atât mai important cu cât portretitează o relație de iubire dintre două femei, aducând în atenție comunitatea LGBT+.

Vanessa Kirby – Pieces of a Woman 

Vanessa Kirby to Star in 'Pieces of a Woman' - VarietyVanessa Kirby a primit în septembrie Cupa Volpi pentru cea mai bună actriță în Pieces of a Woman, în cadrul Festivalul de Film de la Veneţia. Actrița britanică joacă rolul unei viitoare mame din Boston, a cărei viață se va schimba radical după pierderea copilului ei. Îndurerată, ea începe o călătorie emoțională în jurul acestei tragedii. Vanessa Kirby este cunoscută și pentru rolul Prințesei Margaret în The Crown.

Viola Davis – Ma Rainey’s Black Bottom

Viola Davis, Chadwick Boseman starring in 'Ma Rainey's Black Bottom' for  Netflix - Chicago TribuneViola Davis, câștigătoarea premiului Oscar pentru cea mai bună actriță în filmul Fences, are o interpretare excepțională în adaptarea piesei Ma Rainey’s Black Bottom a lui August Wilson. Acțiunea are loc în Chicago în 1927, în care o avem pe Viola Davis, interpretând-o pe Ma Rainey, o talentată cântăreață de blues, în contradicție cu managerul ei, care îi controlează muzica. În ciuda faptului că filmul surprinde societatea din 1927, abordează teme sociale puternice, care sunt relevante și astăzi.

Jennifer Hudson – Respect 

See Jennifer Hudson perform as Aretha Franklin from Respect biopic | EW.comFilmele biografice întotdeauna au fost pe placul publicului, dar și al criticilor, iar asta pentru că aduc în față povești de viață extraordinare. În acest sens, interpretarea lui Jennifer Hudson ca Aretha Franklin în Respect nu ar trebui ignorată, ilustrând extraordinara și fascinanta poveste de viață a „Reginei muzicii soul”, așa cum era ea numită. Filmul va debuta în ianuarie 2021.

source:Elle.ro
0