Cum a reușit actorul american Joaquin Phoenix să slăbească 20 de kilograme

Actorul american Joaquin Phoenix (44 de ani) a dezvăluit că a ţinut o dietă „oribilă“ pentru rolul său din filmul „Joker“ şi a slăbit mai mult de 20 de kilograme.

Joaquin Phoenix a vorbit, într-un interviu pentru Total Film, despre regimul alimentar pe care l-a urmat pentru a intra în pielea personajului său din „Joker“, film care a fost recompensat cu Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia 2019, scrie contactmusic.com.   

Phoenix spune că a ţinut o dietă „oribilă“ şi că a trăit doar cu „salată verde, sparanghel şi mere“ şi că mânca doar o dată pe zi. Astfel, a slăbit 23 de kilograme într-un timp foarte scurt, menționează adevarul.ro.

„Era o dietă oribilă. În luna mai, am început să mănânc foarte sănătos. Adică doar salate, cu foarte puţin sos. Legume la abur. Apoi, exerciţii fizice. Asta m-a adus la o anumită greutate. Apoi am trecut la o dietă extremă, cu salată verde şi fie fasole verde, fie sparanghel la abur, apoi un măr. Şi asta doar o dată pe zi“, a povestit actorul nominalizat la Oscar.   

Actorul a mărturisit recent că, la un moment dat, această dietă drastică l-a afectat psihic. „Primul lucru a fost pierderea în greutate, cu asta am început. După cum s-a dovedit, acest lucru chiar te afectează la nivel psihic şi începi să înnebuneşti în momentul în care slăbeşti atât de mult într-un timp atât de scurt“, a explicat starul.     

Deşi Leonardo DiCaprio a fost iniţial asociat cu rolul din această peoducţie, regizorul Todd Phillips a insistat asupra faptului că Joaquin Phoenix a fost mereu sursa de inspiraţie pentru Joker.    

„Nu ştiu cum au început lucrurile. Sunt sincer. Probabil a fost aşa pentru că Leo poate fi în orice film pentru că el este Leo şi se poate încadra în orice film şi este unul dintre cei mai buni din toate timpurile? Dar noi am scris acest scenariu pentru Joaquin. E adevărat. Joaquin ştie asta“, a declarat Todd Phillips.   

„Scopul nu a fost niciodată de a-l introduce pe Joaquin Phoenix în universul filmelor inspirate din benzi desenate. Scopul a fost să introducem filmele inspirate din benzi desenate în lumea lui Joaquin Phoenix“, a adăugat regizorul.

„Joker“, care va ava premiera mondială pe 5 octombrie, este o producţie Marvel, realizată după benzi desenate şi prezintă originea personajului Joker, un criminal sarcastic, interpretat de Joaquin Phoenix, în oraşul Gotham undeva la începutul anilor '80.    

Criticii de film s-au îndrăgostit de modul în care Joaquin Phoenix îl portretizează pe Joker în primul film dedicat exclusiv poveştii celebrului răufăcător din universul DC Comics. Actorul, cu trei nominalizări la Oscar, este descris ca fiind uimitor, fermecător şi înfricoşător.   

Sinopsis: Studiul unui personaj dispreţuit de societate care devine nu doar un sumbru caz social, ci şi o poveste moralizatoare. Robert de Niro apare în rolul unei gazde de talk-show care îl face pe Joker să îşi piardă minţile. În „King of Comedy“, personajul lui De Niro, comediant ratat, răpea pe un moderator de succes, dar de data aceasta rolurile se vor inversa: De Niro va fi moderatorul plin de el, conform cinemagia.ro.  

Joaquin Phoenix a fost nominalizat în 2011 pentru un premiu Oscar datorită rolului său din „Gladiatorul“.   

Rolul lui Joker a mai fost jucat în trecut şi de Heath Ledger, Jared Leto, Jack Nicholson, Mark Hamil. Cel mai apreciat dintre actorii care au interpretat personajul este Heath Ledger, care a primit post-mortem premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol secundar în anul 2009.

Nu rata premiera filmului Joker. Urmărește programul cinema aici.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:Adevarul.ro
0