Curând va fi lansat primul film horror realizat de moldoveni

Lumea cinematografică se dezvoltă și pe meleagurile noastre – asta o demonstrează cea mai nouă realizare surprinzătoare. Mai exact, curând va fi lansat primul film horror realizat de moldoveni, iar – mai mult – acesta este creat în cadrul primei coproducții cu SUA.

„Charlotte” este numele filmului de ficțiune ce va fi realizat sub îndrumarea producătorului și regizorului Igor Sadovski. Lungmetrajul este în limba engleză, iar premiera lui va fi în SUA, în 2020. Potrivit realizatorilor moldoveni, datorită acestor detalii cinematografia autohtonă devine mult mai recunoscută.

„Filmele de calitate făcute aici, acasă, și important realizate în limba engleză, cred că reprezintă un atuu în dezvoltarea unor relații internaționale”, spune Igor Sadovski.

De curând, a fost dat start filmărilor, iar din distribuție fac parte actori precum: Alina Stoianov (Lauren), Cristina Sadovski (Charlotte), Dumitru Dubină (David), Marius Pîrtac (Lucas), Cristian Perepeliuc (Roy), Irina Rusu (Anja Nilson), Andrei Porubin (Frank). Filmările se desfășoară în Chișinău, Răzeni și Călărași.

ZUGO a reușit să afle care este povestea filmului de la regizorul Igor Sadovski. Iată cu ce urmează să ne surprindă „Charlotte”.

„Idea acestui film a aparut de la scenaristul Italian L. Filippo Santaniello, era descrisă într-o foaie, m-am îndrăgostit imediat, apoi Filippo a scris scenariul pentru mine.

David și Lauren au fost un cuplu fericit, cu un viitor luminos înainte. Acum sunt separați și împărtășesc durerea bolii fiului lor Lucas, de 6 ani, internat în spital. Zilele se strecoară cu tristețe în agonia bolii până într-o seară – când, la gară, David și Lauren întâlnesc o fetiță care le va schimba viața pentru totdeauna.

Numele ei este Charlotte, ea are păr lung blond, ochi albaștri, o rochie albă, ținând în mână o mică valiză. Charlotte este străină și chiar dacă nu se poate exprima, îi spune lui David și lui Lauren că singurul lucru pe care o interesează este să mănânce zmeură. De ce? Dar mai presus de toate… Ce face o fetiță singură la gară? A pierdut părinții? Așteaptă pe cineva? Ca să-și răspundă la aceste întrebări, David și Lauren, după ce au condus-o fără vreun rezultat într-o secție de poliție, au decis să o găzduiască pentru o noapte.

Dar câteva ore în compania ei fac ca cuplul să înțeleagă că au găzduit o creatură rea. În valiza lui Charlotte, David găsește un aparat foto vechi „Polaroid” și un album cu fotografii din prim plan ale bărbaților și femeilor cu chipuri ca și cum ar fi mumificate. Printre fotografii există și fotografia lui David pe care fetița a făcut-o înainte să o ducă acasă.

Charlotte este o amenințare. Trebuie să scăpe de ea. Dar cum, dacă aparatul ei foto pare singura modalitate de a-l salva pe Lucas de boală? De fapt, Polaroidul are puterea de a face pe cei care îl folosesc să întinerească întemnițând într-un limb pe cel care este fotografiat. David este sceptic, dar el este primul care dispare în limb, lăsându-o singură pe Lauren să se confrunte cu Charlotte.

Se începe o îndrăzneață continuitate de evenimente până când Lauren, după ce a luat fotoaparatul de la Charlotte, se sacrifică pe sine pentru a-și salva fiul, fiind fotografiată de fiul ei în spital. Micul Lucas regresează prin înfrângerea bolii, dar mama nu-l poate îmbrățișa, pentru că este înghițită împreună cu David de un limb atemporal.

Charlotte regăsește aparatul și continuă călătoria de întinerire în căutarea zmeurii. Acea zmeură consumată proaspetă, abia culeasă de bunica ei, pe care o iubea, de fapt, este ultima sa amintire de viață fericită și încearcă să se întoarcă la acel moment din copilărie să simtă din nou gustul fericirii. După evenimentele incredibile ale ultimei nopți, Charlotte intră într-un supermarket și își identifică noua pradă, o fată care, văzând o fetiță dulce pierdută, nu poate decât să-i întindă mâna”, ne-a povestit regizorul.

Menționăm că filmul este realizat de casa de producție „Cinemascope S”, în parteneriat cu compania americană „Global Genesis Group, LLC”, după ce au semnat recent un contract în acest sens, dar și în colaborare cu „Pascaru Production” și „Decor Time”.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.  

source:zugo.md
0