Disney, primul studio din istorie cu 10 mlrd de dolari la box office

Grație unui număr record de blockbustere care au depășit miliardul de dolari, Disney a devenit primul studio din istorie ce a atins 10 miliarde de dolari la box office într-un singur an.

Studioul a obținut 3,28 miliarde de dolari în America de Nord și 6,7 miliarde în restul lumii – totalul a ajuns astfel la 9,98 miliarde și este de așteptat să depășească chiar de mâine 10 miliarde de dolari. Și-a doborât recordul atins în 2016 (de 7,6 miliarde de dolari) încă din luna iulie, după succesul uriaș al producțiilor Avengers: Endgame și The Lion King, transmite cinemagia.ro.

De menționat că performanța a fost atinsă chiar înainte de lansarea lui Star Wars: The Rise of Skywalker, ce va ajunge în cinematografe pe 20 decembrie. Nu au fost incluse în suma totală calculată încasările lui Le Mans '66 și Dark Phoenix, producții ale 20 th Century Fox (cu ele, totalul ar ajunge la 11,9 miliarde de dolari).

În portofoliul Disney se află până acum șase din cele 10 titluri cu cele mai mari încasări la box office-ul global. Primul pe listă este Avengers: Endgame - care este și filmul cu cele mai mari încasări din istorie, de 2,79 miliarde de dolari - urmat de The Lion King (1,6 miliarde), Captain Marvel (1,2 miliarde), Toy Story 4 (1,07 miliarde), Aladdin (1,05 miliarde) și Frozen II (920 milioane de dolari).

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:Cinemagia.ro
0