Dumbo are cel mai slab debut în box office-ul american

Us îşi continuă evoluţia pozitivă, iar Captain Marvel este gata să treacă de un miliard de dolari la box office-ul internaţional.

Adaptarea live-action a animaţiei Disney, Dumbo, a debutat în acest week-end în box office-ul american cu o sumă mai mică decât cea estimată de analişti. Filmul a obţinut 45 de milioane de dolari încasări, deşi era de aşteptat să atingă 60 de milioane de dolari. Internaţional, filmul lui Tim Burton a strâns până acum 116 milioane de dolari, la un buget de producţie de 170 de milioane.

Este cel mai slab debut la box office al unui remake Disney. În comparaţie, Beauty and the Beast s-a lansat cu 174 milioane de dolari în 2017, The Jungle Book a obţinut 103 milioane în 2016, iar Cinderella a ajuns la 67 de milioane de dolari în week-end-ul debutului din 2015, scrie cinemagia.ro.

Criticii nu au avut prea multe cuvinte de laudă pentru ultimul remake Disney – aprecierile criticilor pe RottenTomatoes.com au atins doar 50 de procente, iar scorul de pe Metacritic.com a ajuns la 52 de puncte. Publicul a notat însă filmul cu „A -” pe CinemaScore.com.

source:Cinemagia.ro
0