Filmul horror Us a depășit toate așteptările, încasând 70 mln de dolari

Pelicula lui Jordan Peele a depăşit cu aproape 30 milioane de dolari previziunile analiştilor de box office la debutul în Statele Unite.

Horror-ul Us a intrat în acest week-end pe primul loc în box office-ul american cu o sumă uriaşă, de 71,1 milioane de dolari, notează boxofficemojo.com. Pelicula, ce marchează un nou succes de gen al cineastului Jordan Peele (al cărui Get Out a fost recompensat anul trecut pentru cel mai bun scenariu) a depăşit cu aproape 30 de milioane previziunile pentru lansare ale analiştilor, scrie cinemagia.ro.

Us se poate lăuda acum cu a treia cea mai bună lansare a unui film horrordin istorie, după cele ale lui It (123,4 milioane) şi Halloween (76,2 milioane de dolari). Este şi a doua cea mai bună cifră obţinută la debut de filmelelansate până în acest moment al anului, în spatele lui Captain Marvel.

Despre noul horror al lui Jordan Peele s-a vorbit în mod elogios încă de la premiera sa de la Festivalul de Film South by Southwest. Pelicula a atins 94 de procente pe agregatorul de cronici RottenTomatoes.com. Site-ul metacritic.com i-a stabilit un scor de 81 de puncte din cronici şi l-a clasat printre filmele „de văzut”.

După oscarizatul Get Out, Us îi asigură lui Jordan Peele locul printre regizorii de top de la Hollywood – este un nume care reuşeşte să atragă publicul în cinematografe în număr mare, dar şi să demonstreze că filmele cu o distribuţie preponderent afro-americană pot atrage sume mari la box office.

În 2017, Get Out se lansa cu 33,3 milioane de dolari, la un buget de producţie de numai 4,5 milioane de dolari. Filmul a ajuns la un total internaţional de 255,4 milioane.

source:Cinemagia.ro
0