Încasările filmului Captain Marvel au ajuns la 455 milioane de dolari

Lansat în acest week-end în Statele Unite, dar și în multe alte teritorii de pe Glob (inclusiv România) Captain Marvel a „aprins” box office-ul. Pelicula a obţinut încasări internaţionale ce au depăşit estimările realizatorilor şi au ajuns la 455 milioane de dolari, potrivit BoxOfficeMojo.com.

Este al doilea cel mai bun debut al unui film Marvel după Avengers: Infinity War, ce a întregistrat anul trecut încasări globale de 640,5 milioane de dolari. A devenit însă cel mai de succes film cu o supereroină în prim-plan, eclipsând producţia DC Wonder Woman, ce s-a lansat în 2017 cu 103 milioane de dolari în SUA şi 125 milioane de dolari în restul teritoriilor, totalul internaţional urcând la 228 milioane, relatează cinemagia.ro.

Pe teritoriul Statelor Unite, Captain Marvel a încasat 153 milioane de dolari la debut, însă aproape 90 milioane de dolari din încasările din exterior au venit din China. Conform analiştilor, era de aşteptat ca filmul să strângă din afara SUA în jur de 200 milioane de dolari.

Succesul poveştii de origine a lui Carol Danvers/Captain Marvel (Brie Larson) duce încasările totale ale producţiilor din Universul Cinematografic Marvel la aproape 18 miliarde de dolari. Odată cu lansarea – în câteva luni - a lui Avengers: Endgame şi a lui Spider-Man: Far From Home, MCU mai are puţin până trece de 20, chiar 21 miliarde de dolari.

source:Cinemagia.ro
0