Motivul pentru care Black Panther a fost nominalizat la Oscar 2019

Nominalizările la Oscar 2019 au fost anunțate pe 22 ianuarie iar în cursa pentru „Cel mai bun film” a intrat un blockbuster cu supereroi - este vorba despre Black Panther.

Pentru cei cărora nominalizarea pare greu de digerat, văzând în film o poveste prea dedicată publicului de culoare, presa de specialitate a explicat de ce producția își merită locul printre cele mai bune pelicule ale anului.

Contrar aparențelor, Black Panther a rezonat bine cu toate categoriile de public și a dovedit că poate aduce bani frumoși. Black Panther este, deocamdată, singurul din top 10 încasări în care distribuția de culoare predomină.

Publicația Cinemablend atrage atenția că succesul la public al lui Black Panther a format și va întări un trend la Hollywood adresat minorităților și eroilor non-europeni, trend pe care Academia Americană de Film nu îl poate ignora, ci - mai mult și în mod lăudabil - l-a răsplătit cu o nominalizare la cele mai importante premii din industria cinematografică.

Chiar dacă vine în contextul în care America a avut deja un președinte de culoare, Black Panther nu este depășit prin readucerea în discuție a personajelor de culoare.

Așadar, Black Panther readuce în atenție o zonă culturală, prin acest supererou de culoare costumat în felină. După generații întregi în care supereroul era un Batman sau un Superman, există un Black Panther în care se pot regăsi și copiii de culoare de pretutindeni. Și chiar dacă asta nu contează pentru toată lumea, pentru unii copii e important să existe un model la care să se raporteze dar care să le semene.

În categoria „Cel mai bun film de animație” a fost nominaizat la  Oscar filmul Spider-Man: Into the Spider-Verse, în care - de asemenea - protagonist este un liceean de culoare. Filmul s-a distins prin scenariul foarte bun și tehnica folosită de echipa de animatori.

source:Cinemagia.ro
0