Noului film X-Men, Dark Phoenix, are cel mai slab debut

Lansarea din Statele Unite a noului film X-Men, Dark Phoenix, nu a reușit să atingă nici măcar cifra estimată de analiști și a adus seriei cel mai slab debut, dar și cele mai negative cronici (doar 23% din review-rile criticilor sunt apreciative pe rottentomatoes.com, iar pe IMDB.com filmul a primit nota 6,1).

Potrivit boxofficemojo.com, pelicula a obținut 33 milioane de dolari, sub limita minimă așteptată. Astfel, încasările sale sunt mai mici decât ale lui The Wolverine (2013) – 53 milioane de dolari. Internațional, filmul a ajuns la 140 milioane de dolari, la un buget de producție de 200 milioane de dolari (fără costurile de marketing, ce mai adaugă în jur de 150 milioane de dolari), menționează cinemagia.ro.

Dintre filmele din serie, Deadpool și Deadpool 2 au avut cel mai bun debut în SUA  - 132,4, respectiv 125,5 milioane de dolari. Clasamentul este urmat de X-Men: The Last Stand (102,7 milioane), X-Men:Days of Future Past (90,8 milioane), X2 (85,5 milioane), Logan (85,3 milioane), X-Men Origins: Wolverine(85 milioane), X-Men: Apocalypse (65,7 milioane) și cele două titluri de mai sus.

Acțiunea lui Dark Phoenix este plasată în 1992, la nouă ani după evenimentele din X-Men: Apocalypse. Filmul s-a lansat pe 6 iunie și în cinematografele noastre. Vezi programul cinema aici!

source:Cinemagia.ro
0