Shok! Quentin Tarantino ar vrea să iasă la pensie

Publicat: 17 martie 2023

După o carieră marcată de producții ca "Pulp Fiction", "Kill Bill" sau "Once Upon a Time in Hollywood", Quentin Tarantino se pregătește să lanseze ultimul său film. Pelicula s-ar intitula "The Movie Critic". Mai multe detalii în articol.

Potrivit The Hollywood Reporter, Quentin Tarantino a terminat de scris scenariul filmului și se pregătește să îl regizeze în această toamnă. Povestea filmului ar fi plasată în perioada anilor '70, iar personajul principal ar fi o femeie.

Pelicula încă nu este deținută de vreun studio. Unul dintre cei mai buni candidați ar putea fi Sony, Tarantino având o relație strânsă cu șeful Tom Rothman. Sony a distribuit "Once Upon a Time in Hollywood" și i-a propus lui Tarantino o ofertă în care drepturile de autor îi revin în timp.

"The Movie Critic" ar fi inspirat de Pauline Kael, unul dintre cei mai influenți critici de film din toate timpurile. Kael, care a murit în 2001, nu a fost doar un critic, ci și eseistă și romancieră. La sfârșitul anilor 1970, Kael a lucrat ca și consultant pentru Paramount, funcție pe care a acceptat-o la propunerea actorului Warren Beatty. Perioada jobului de la Paramount pare să coincidă cu scenariul - iar Tarantino este cunoscut pentru respectul pe care i-l poartă lui Kael, ceea ce face ca șansele ca ea să fie subiectul filmului să fie destul de probabile.

Timp de mai bine de două decenii, Quentin Tarantino a atras în proiectele sale cei mai râvniți actori, lucrând cu Leonardo DiCaprio și Brad Pitt în două ocazii diferite. L-a "ajutat" pe Christoph Waltz să câștige două Premii Oscar ("Inglorious Basterds" și "Django Unchained"), iar Samuel L. Jackson a fost un colaborator frecvent. Dacă "The Movie Critic" este cu adevărat ultimul său film, Tarantino nu va duce lipsă de actori care vor lăsa totul pentru a face parte din distribuție.

Echipa Afisha vine cu o selecție pentru cele mai apreciate filme din tot timpul regizate de Quentin Tarantino:

1. Pulp Fiction, 1994. Notă: 8,9 

2. Reservoir Dogs, 1992. Notă: 8.3

3. Inglourious Basterds, 2009. Notă: 8,3

4. Django Unchained, 2012. Notă: 8,4

5. Jackie Brown, 1997. Notă: 7,5

6. Once Upon A Time In Hollywood, 2019. Notă: 7,6

7. Kill Bill: Vol. 1, 2003. Notă: 8,2

8. Kill Bill: Vol. 2, 2004. Notă: 8 

9. The Hateful Eight, 2015. Notă: 7,8

10. Death Proof, 2007. Nota: 7

source:Afisha.md
0