Sub estimări. Avatar: The Way of Water, încasări globale de 435 de milioane de dolari la debut

Publicat: 29 decembrie 2022

The Way of Water rulează pe marile noastre ecrane

După ce în weekend s-au vehiculat numere mari, Avatar: The Way of Water a ajuns la box office cu încasări sub cele estimate de 500-600 de milioane de dolari, nu în ultimul rând datorită unei explozii recente de Covid în China, ce s-a răspândit în rândul populației, pentru care - se pare - aceasta nu a fost suficient pregătită.

Chiar și așa, primul weekend a adus încasări de 435 de milioane de dolari, fiind cel de-al doilea ca mărime din 2022 încoace, deschizând drumul către încasări de mai multe miliarde de dolari, scrie forbes.com.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness a încasat global 442 de milioane de dolari în drumul său către un cuantum final de peste 955 milioane de dolari.

Dacă ne referim la filmele lansate în pandemie, Avatar: The Way of Water este cel de-al treilea în clasamentul încasărilor în weekend, fiind surclasat numai de către continuarea lui Doctor Strange și de către Spider-Man: No Way Home, scrie Forbes.

Prin comparație, Top Gun: Maverick a avut încasări globale de 248 milioane de dolari și a ajuns la un total de 1,48 miliarde de dolari (locul 11 din istorie).

Biletele la premieră pot fi procurate aici

source:Afisha.md
0