Top 15 cele mai mari eșecuri cinematografice ale tuturor timpurilor

Iată care sunt filmele care au beneficiat de bugete considerabile, însă nu au reușit să cucerească și publicul, eșuând lamentabil la box-office.

Acest top a fost realizat pe baza bugetelor și veniturilor raportate la anul lansării, fără a lua în calcul și inflația.

15. Mars Needs Moms (2011)
Pierderi estimate: 100–144 milioane de dolari

Îți aduci aminte de filmul Mars Needs Moms, realizat de studiourile Disney? Nu? Nu ar trebui să te mire acest aspect pentru că foarte puțini oameni l-au văzut. Cu un buget de 175 milioane de dolari, pelicula nu a reușit să strângă la box-office nici măcar 35% din cât a costat.

14. Titan A.E. (2000)
Pierderi estimate: 100 milioane de dolari

Inițial, pelicula și-a dorit să fie un film de live-action însă producătorii au preferat până la urmă varianta unui film de animație, dar cu vedete de prim rang care și-au împrumutat vocile personajelor principale (Matt Damon, Drew Barrymore). Cu toate astea, publicul nu a fost aproape deloc convins că această peliculă merită vizionată.

13. Missing Link (2019)
Pierderi estimate: 101.3 milioane de dolari

Missing Link. 2019. Directed by Chris Butler | MoMADeși avea toate premisele pentru a deveni un succes la box-office, această peliculă nu a reușit să atragă publicul. Animația spune povestea unui Sasquatch, care, cu ajutorul unui explorator britanic, călătorește către munții Himalaya pentru a-și întâlni rudele, pe foarte cunoscuții Yeti. Printre actorii care și-au împrumutat vocile personajelor principale se numără Hugh Jackman și Zoe Saldana.

12. Jack the Giant Slayer (2013)
Pierderi estimate: 105 milioane de dolari

Jack the Giant Slayer movie review (2013) | Roger EbertBugetul impresionant al acestui film s-a tradus mai mult prin efectele speciale costisitoare, căci nu poate fi deloc ieftin să folosești imagini generate de computer și să și pară cât mai aproape de realitate. Însă povestea a lăsat de dorit, la fel și jocul actoricesc și firul acțiunii. Rezultatul? Un eșec răsunător la box-office

11. How Do You Know (2010)
Pierderi estimate: 105 milioane de dolari

Movie Review - 'How Do You Know' - So Many Unanswered Questions : NPRCu siguranță la început acest film a părut a fi o idee bună. Doi câștigători de Oscar (Reese Witherspoon și Jack Nicholson), doi dintre cei mai amuzanți actori de la Hollywood (Paul Rudd și Owen Wilson) și un regizor de Oscar (James L. Brooks) nu puteau să dea greș. Singura problemă este că, atunci când din distribuție fac parte actori așa mari, acest lucru se traduce și prin salarii pe măsură și un buget exagerat pe care era imposibil să îl recâștige din încasările la box-office.

10. Cutthroat Island (1995)
Pierderi estimate: 105 milioane de dolari

5 Movies that Ended in DisasterCel mai răsunător eșec cinematografic! Dacă ar fi să luăm în considerare și inflația, acest film ar trebui să se situeze pe primul loc în acest clasament. Cu un buget estimat în 1995 la 115 milioane de dolari, filmul a strâns la box-office numai 18 milioane de dolari și a afectat iremediabil într-un mod negativ carierele celor doi protagoniști, Geena Davis și Matthew Modine.

9. Monster Trucks (2016)
Pierderi estimate: 109-123.1 milioane de dolari

Monster Trucks' Loses $115 Million for Viacom - VarietyUn adolescent care găsește un monstru ce locuiește în camionul său – o idee pe cât de nouă, pe atât de proastă. Filmul a fost uitat aproape imediat după lansare, însă rămâne un mister cum a reușit să obțină un buget de 125 milioane de dolari bazându-se pe un scenariu așa neinspirat.

8. Terminator: Dark Fate (2019)
Pierderi estimate: 110-130 milioane de dolari

Watch Terminator: Dark Fate (2019) Full Movie Online - 123Movies ...Cel de-al șaselea film al francizei Terminator a fost așteptat cu multă încântare de fani, încântare care s-a transformat rapid în dezamăgire. Nici măcar prezența pe ecran a celebrei Linda Hamilton nu a putut salva acest film de la eșec.

7. Gemini Man (2019)
Pierderi estimate: 111.1 milioane de dolari

Gemini Man (2019) – full plot (spoilers)Regizat de Ang Lee, Gemini Man a fost unul dintre cele mai mari dezamăgiri cinematografice ale anului 2019. Deși, în mod normal, filmele cu Will Smith în rol principal se bucură de mare succes, nu a fost și cazul acestei pelicule. Probabil nu a ajutat nici faptul că fanii actorului și ai peliculelor SF nu au avut niciun cuvânt bun de spus cu privire la această producție.

6. King Arthur: Legend of the Sword (2017)
Pierderi estimate: 114-153.2 milioane de dolari

King Arthur: Legend Of The Sword review: the exact point where ...Varianta regizată de Guy Ritchie a poveștii celebrului King Arthur nu a reușit să se ridice deloc la înălțimea așteptărilor. Probabil, nici Charlie Hunnam nu a fost prea convingător în rolul principal pentru că fanii lui îl vor asocia întotdeauna cu rolul Jackson ‘Jax’ Teller din celebrul serial Sons of Anarchy.

5. John Carter (2012)
Pierderi estimate: 114-200 milioane de dolari

John Carter | 2012 | Streming 4K fulL Online _movie- | by Denzel ...John Carter nu a venit cu nimic nou în domeniul filmelor SF, însă este o peliculă vizionabilă, entertaining pentru amatorii acestui gen. Cu toate astea, a fost condamnată încă de la început, atunci când producătorii au decis că merită un buget de 300 de milioane de dolari. Filmul a strâns ceva bani la box-office, însă nu suficient cât să își recupereze impresionantul buget.

4. Sinbad: Legend of the Seven Seas (2003)
Pierderi estimate: 125 milioane de dolari

Sinbad: Legend of the Seven Seas part 5 Surfing with the giant fishActorii de primă mână care și-au împrumutat vocile pentru personaje animate – Brad Pitt, Catherine Zeta-Jones, Michelle Pfeiffer, Joseph Fiennes – au făcut ca bugetul acestui film de animație să fie mult peste cel tipic unei pelicule de acest gen. A fost cel mai mare eșec cinematografic al anului 2003 și rămâne în top 5 al celor mai dezastruoase pelicule făcute vreodată.

3. A Wrinkle in Time (2018)
Pierderi estimate: 130.6 milioane de dolari

A Wrinkle In Time (2018) | Oh! That Film BlogRomanul clasic al lui Madeleine L’Engle a fost sursa de inspirație pentru A Wrinkle in Time, iar distribuția a fost una de zile mari: Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Mindy Kaling, Zach Galifianakis, Chris Pine. Cu toate acestea, ambițiosul proiect Disney a fost un eșec la box-office, căci puțini au fost cei care și-au dorit să vadă acest film în cinematografe.

2. The Lone Ranger (2013)
Pierderi estimate: 160-190 milioane de dolari

Movie Review: 'The Lone Ranger' (2013) — Eclectic PopPentru această peliculă Johnny Depp a făcut din nou echipă cu regizorul Gore Verbinski, cu care mai colaborase pentru Pirates of the Caribbean și Rango. Singurele lucruri memorabile despre acest film sunt machiajul și costumele ciudate purtate de Depp, dar și interpretarea sa extrem de nereușită. Nici scenariul nu a fost prea mult de ajutor, ca să fim sinceri până la capăt.

1. Mortal Engines (2018)
Pierderi estimate: 174.8 milioane de dolari

5 Reasons Why 'MORTAL ENGINES' Is The Must-Watch Fantasy Film Of ...Locul întâi în acest clasament deloc onorant îi revine peliculei Mortal Engines, produsă de Peter Jackson. Scenariul previzibil și jocul actoricesc deloc inspirat au făcut ca filmul să strângă la box-office doar aproximativ 60 de milioane de dolari în timp ce pierderile s-au apropiat de 175 de milioane de dolari.

source:Elle.ro
0