Vocea Surorilor Osoianu a apărut în trailerul filmului american Black Adam

Publicat: 9 iunie 2022

Unul dintre cele mai vechi cântece românești "PURTATA", interpretat de Fetele de la Căpâlna, poate fi auzit în trailerul filmului american Black Adam. Vocile melodioase seamănă izbitor cu vocile Surorilor Osoianu, de aceea moldovenii au crezut inițial că este vorba despre interpretele din Moldova.

Trailerul filmului Black Adam a apărut pe canalul de YouTube Warner Bros. Poze ieri 9 iunie. Vocea Fetelor de la Căpâlna poate fi auzită în trailerul cu minutul 0.19.

Black Adam este un film american de supereroi bazat pe personajul DC Comics cu același nume. Produs de New Line Cinema, DC Films, Seven Bucks Productions și FlynnPictureCo și distribuite pentru Warner Bros. Pictures, este al unsprezecelea film din DC Extended Universe.

"Purtata" este una dintre cele mai vechi piese românești, avându-și originea în sătucul Căpâlna. La hotarele lui, se făceau hore, la care fetele nemăritate veneau în pașii acestui dans, cântând melodia. Tinerii admirându-le, însăilau ideea unei pețiri.

De asemenea, ținem să menționăm că și Surorile Osoianu împreună cu Lupii lui Calancea au făcut cover la cântecul „PURTATA”. 

source:Afisha.md
0