Beyonce este învinuită pentru creșterea inflației în Suedia, după concertele sale acolo

Publicat: 17 iunie 2023

În ceea ce e poate cea mai ciudată știre a zilei din industria muzicală, se pare că Beyonce este învinuită pentru creșterea inflației în Suedia. Motivul? Acolo a avut loc primul concert din turneul său "Renaissance" de luna trecută și au explodat prețurile la cazări.

Decizia starului american de a își începe turneul global de anvergură în Suedia a creat o explozie a preţurilor la restaurante şi hoteluri. Zeci de mii de oameni au venit la acele show-uri, iar saltul de preţuri a dus la o raportare a inflaţiei mai mare decât se aştepta, la 9.7% pentru luna mai. Michael Grahn, economist şef la Danske Bank, cea mai mare bancă din ţara vecină Suediei, Danemarca a fost intervievat de CNN pentru a discuta despre acest fenomen.

El a spus că această creștere bizară a inflației nu este normală și în ciuda faptului că starurile pop vin mereu în Europa de Nord, efectele nu se resimt aşa puternic. Grahn a spus că nu ar da neapărat vina pe Beyonce pentru inflaţia crescută, dar reprezentația sa și cererea de bilete şi cazări în Suedia au contribuit cu siguranță la inflație.

Au fost două show-uri sold out în Suedia și în aceeaşi perioadă moneda locală era foarte slabă, iar prețurile pentru bilete erau mici faţă de cele din alte țări, provocând o invazie a fanilor. În plus Stockholm are un număr relativ mic de camere la hoteluri şi cazări, iar hotelurile mai departe de Capitală au înregistrat prețuri crescute ca urmare.

Economiștii au dat și un nume fenomenului, "Beyonce Effect", dar el nu a ținut prea mult. Prețurile la cazări au scăzut deja în săptămânile de după concerte. Experţii Forbes au estimat recent că turneul "Renaissance" al lui Beyonce ar putea genera venituri de aproape 2.1 miliarde de dolari. Queen Bey a înregistrat venituri nete de 450 de milioane de dolari în 2022 şi deja 433 de milioane în 2023.

Biroul Federal de Taxe din SUA ar fi anunțat oficial și că artista datorează 2.7 milioane de dolari în taxe și penalizări neplătite.

source:Afisha.md
0