După 20 de ani: Cum arată acum actorii din „Gladiator“

Au trecut 20 de ani de la lansarea superproducției „Gladiator“. Iată cum arată acum actorii care au jucat într-unul dintre cele mai premiate filme din istorie.

"Gladiator" a fost lansat pe 5 mai 2000 în Statele Unite și a devenit rapid nu doar un succes de box-office, ci și trambulina pentru relansarea genului epic cu subiecte din antichitate. Producția a fost distinsă cu numerose premii, printre care cinci Oscaruri - unul pentru cel mai bun film și unul pentru cel mai bun actor, Russell Crowe. Starul australian mărturisea, la împlinirea a două decenii de la lansarea filmului, că a fost la un pas să refuze rolul care i-a adus un Oscar, pe motiv că nu i-a plăcut scenariul. Din fericire, a mers, totuși, la întâlnirea stabilită cu Ridley Scott, iar regizorul l-a convins să preia rolul, scrie Cinemagia.

Bright Side ne arată ce mai fac acum actorii din "Gladiator" și cum s-au schimbat în cei 20 de ani care s-au așternut peste succesul acestui film.

Connie Nielsen (Lucilla)

După acest rol, actrița daneză a mai jucat în câteva filme populare, printre care "Mission to Mars", "One Hour Photo" și "The Hunted". Însă producția daneză "Brødre", mai cunoscută sub denumirea în engleză "Brothers", i-a adus premiul pentru cea mai bună actriță daneză. Connie Nielsen a câștigat și titlul de cea mai bună actriță la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian. Cea mai recentă apariție a sa este cea din acest an, în "Nobody".

Djimon Hounsou (Juba)

Actorul și modelul american, originar din Benin, și-a câștigat recunoașterea internațională cu rolurile din "Gladiatorul" și "In America", dar și cu cel din "Blood Diamond", în care a jucat alături de Leonardo DiCaprio. Apoi a pătruns în universul Marvel, primind rolul lui Korath the Pursuer, dar a jucat și în filme DC Comics. Djimon Hounsou a jucat rolul Regelui Pescar în "Aquaman" și pe cel al vrăjitorului Shazam în "Shazam!". În următorul său proiect el va asigura vocea personajului Sumo în animația "Blazing Samurai", care va fi lansată în 2021.

Ralf Möller (Hagen)

După "Gladiatorul", actorul și culturistul german a apărut în filme precum "The Scorpion King". Ultima sa apariție ca actor a fost cea din thrillerul "Sabotage" (2014), însă va putea fi văzut din nou pe ecrane în SF-ul "Breach", cu Bruce Willis în rolul principal, care va fi lansat pe 18 decembrie.

Tommy Flanagan (Cicero)

Actorul scoțian cunoscut pentru prestația sa din serialul "Sons of Anarchy" a devenit celebru după rolul prietenului lui Maximus, Cicero, în "Gladiatorul". Flanagan a mai jucat în producția Marvel "Guardians of the Galaxy Vol. 2", în rolul lui Tullk, dar a avut o apariție și în videoclipul din 2016 al piesei "Rotting in Vain", lansată de Korn. Cele mai recente apariții sunt cele din serialul "Westworld".

Giorgio Cantarini (fiul lui Maximus)

Giorgio Cantarini este un actor italian. După rolul din "Gladiatorul" a jucat în 2001 în "In Love and War". În 2005 a apărut în sezonul doi din "Ballando con le Stelle", versiunea italiană a show-ului "Dancing with the Stars".

Spencer Treat Clark (Lucius Verus)

Actorul american a devenit celebru cu rolurile din "Gladiatorul" și "Unbreakable". De atunci, a mai jucat în producții precum "Mystic River", "The Last House on the Left" și "Much Ado About Nothing", iar mai nou, în "Glass", un thriller psihologic lansat în 2019. Spencer a mai apărut și în câteva episoade din "Chilling Adventures of Sabrina".

Russell Crowe (Maximus Decimus Meridius)

Unul dintre cei mai populari actori de la Hollywood, Russel Crowe nu mai are nevoie de nicio prezentare. După 20 de ani, gladiatorul care a cucerit lumea s-a îngrășat, dar continuă să facă filme bune. Crowe a mai făcut un rol superb în 2001, în "A Beautiful Mind", pentru care a primit Globul de Aur, și a mai jucat în producții însemnate, precum "American Gangster", "Robin Hood" și "Les Miserables". Prestația din serialul "The Loudest Voice" este memorabilă.

Joaquin Phoenix (Commodus)

Unul dintre cei mai talentați și mai apreciați actori ai generației sale, Joaquin Phoenix a primit numeroase premii importante de-a lungul carierei sale, culminând cu Oscarul pentru rolul din mult aclamatul "Joker". Cea mai recentă apariție este cea din drama lui Mike Mills "C’mon C’mon".

Derek Jacobi (Senator Gracchus)

Actorul și regizorul englez a jucat în filme precum "Grace of Monaco", "My Week with Marilyn" și "Cinderella". Un lucru interesant este că el a fost ridicat la rangul de cavaler pentru serviciile sale aduse artei - în 1989, el a devenit membru al Ordinului Dannebrog, iar în 1994 a primit aceeași recunoaștere în Marea Britanie. Cea mai recentă apariție este cea din serialul "The Crown", în care l-a interpretat pe regele Edward al VIII-lea, cunoscut drept Ducele de Windsor.

David Schofield (Senator Falco)

Actorul englez are în palmares rolurile din serialele "Band of Gold", "Footballers’ Wives" și "Holby City". Pe marile ecrane a putut fi văzut în rolul lui Ian Mercer din franciza "Pirații din Caraibe". Cea mai recentă apariție este cea din serialele "The Adventures of Paddington" și "Shakespeare & Hathaway: Private Investigators".

source:Eva.ro
0