10 cele mai spectaculoase locuri cu apă albastră și transparentă

Închide ochii și imaginează-ți că plutești pe o apă albastră, într-o destinație unică. În jurul tău sunt valuri, iar apa lucește transparent sub lumina soarelui. Poți privi direct peștii de sub apă, iar nisipul și scoicile se văd clar. Nu este un vis. Poți găsi astfel de destinații pe lista creată de cei pasionați de apa cristalină.

Dacă te fascinează să ai în jurul tău apă la fel de transparentă ca un izvor de munte, dar situată într-o zonă unică, asemănătoare cu locurile magice, este momentul să începi să bifezi locațiile sugerate de specialiști pentru a regăsi întinderile de apă cu sclipiri mirifice.

Iată unde ar trebui să călătorești pentru a vedea cea mai albastră apă și a număra peștii fără probleme: 

1. Lampedusa, Italia

Insulele Pelagie oferă o priveliște unică a Mării Mediterane. Lampedusa este cea mai mare insulă din acest arhipelag și a fost un sat de pescari în Antichitate. Pescuitul a rămas partea principală a activității economice de pe insulă, dar turiștii o vizitează în primul rând pentru apa liniștită și transparentă, care inspiră relaxare și bucurie.

2. Valea Jiuzhaigou, China

Cu peste 100 de lacuri cristaline, această vale îți oferă priveliști unice și un decor aparte. Fiecare lac este diferit și are nuanțe de albastru originale, care nu se aseamănă cu celelalte. Vei descoperi cascade, terase în cadrul lacurilor și fauna locală, inclusiv urșii panda, în cadrul Parcului Național Jiuzhaigou. Nu rata această experiență.

3. Valea Celor 5 Lacuri, Polonia

Localizată în nordul Europei, reprezintă o colecție unică de lacuri care te vor impresiona la nivel vizual și îți vor crea amintiri speciale. Poate fi vizitată atât vara, cât și iarna, iar dacă ești norocos în sezonul rece vei putea observa apa înghețată, care va arăta exact ca o oglindă. Să mergi pe gheață în acest loc este ca și cum ai înainta chiar pe apă.

4. Boracay, Filipine

Este o insulă de mici dimensiuni, dar cu o atmosferă unică în arhipelagul Filipinelor. Deși în trecut era populată de cei care cultivau orezul, a devenit rapid o destinație populară datorită plajelor cu nisip fin și a apelor perfect transparente care înconjoară țărmul. Este preferată inclusiv de localnici, fiind o destinație apreciată în toată lumea.

5. Lacul Albastru, Noua Zeelandă

Unul dintre cele mai limpezi lacuri din această țară, Lacul Albastru este atât de transparent încât o canoe care trece pe suprafața lui va părea suspendată în aer pentru că fundul lacului este perfect vizibil.Pe țărm sunt alge de un verde intens, care se armonizează cu reflexele albăstrui ale lacului, creând o atmosferă magică, ca și cum te-ai regăsi într-o pictură. Este un lac glaciar de mici dimensiuni, dar merită să faci această călătorie pentru că nu vei uita prea curând priveliștea oferită.

6. Lefkada, Grecia

Localizată în Marea Ionică, Lefkada este celebră pentru apele cristaline, cele mai limpezi din Marea Mediterană. Stâncile creează un fundal idilic și te poți bucura de multe plaje înconjurate de o apă de un albastru intens, care te îmbie să încerci diferite sporturi nautice.

7. Rio do Prata, Brazilia

Dacă vrei să mergi într-un loc mai puțin cunoscut și deloc aglomerat merită să vezi acest râu. Îți poți începe călătoria prin explorarea pădurii cu vegetație luxuriantă, iar după aceea vei ajunge la râu, unde poți observa pacú, dourado și mulți alți pești care înoată în apa transparentă, cu sclipiri mirifice.

8. Lacul Moraine, Alberta, Canada

Considerat cel mai frumos lac din Canada, Lacul Moraine s-a regăsit la un moment dat inclusiv pe bancnota de 20 de dolari. Este un lac glaciar perfect transparent alimentat de izvoarele din Munții Stâncoși. Depozitele de minerale și rocă dau apei o culoare intensă, acest ton de albastru nefiind găsit în alte locuri. Alege caiacul pentru a te integra în atmosfera unică.

9. Lacul Fusine, Italia

Iată un lac din Europa care poate rivaliza cu frumusețea Lacului Moraine în ceea ce privește transparența și albastrul intens. Cel mai potrivit este să-l traversezi cu barca, în timp ce guști un pahar de vin din aceeași regiune. Nu vei avea mare succes dacă vrei să înoți pentru că este un lac glaciar, iar apa este rece tot timpul anului.

10. Grand Exuma, Bahamas

Bahamas se numără printre cele mai apreciate insule din Caraibe datorită plajelor cu nisip alb și apei transparente și albastre. Grand Exuma este una dintre cele mai populare destinații unde vei putea înota inclusiv alături de porcii sălbatici.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:Eva.ro
0