6 lucruri neștiute despre viața și cariera lui Jackie Chan

Impecabil în artele marțiale, un cascador care a sfidat moartea și un tip cu simț al umorului original, Jackie Chan (65 de ani) a fost și este de mulți considerat un supererou. Și deși s-au scris atâtea pagini despre el, încă mai sunt lucruri inedite de aflat despre celebrul actor plin de surprize.

1. Viața părinților lui Jackie Chan pare scoasă dintr-un film de acțiune

Actorul s-a născut în Hong Kong, în 7 aprilie 1954. Părinții săi sunt Charles și Lee-Lee Chan. Jackie Chan a crescut știind că tatăl său este actor, acesta chiar distribuindu-l în câteva filme pe care chiar el le-a regizat. A fost șocat însă mai târziu să afle că tatăl său (pe numele real Fang Daolang) era spion pentru Chinese Naționalist Revolutionary Army, iar pe mama lui Jackie a cunoscut-o când a arestat-o pentru contrabandă cu opiu în China. Abia după ce a devenit adult și după ce mama sa a murit în 2001, Jackie a aflat cele mai multe secrete întunecate ale familiei sale.  

2. Jackie Chan și-a creat propriul personaj de benzi desenate

În 1997, Jackie Chan a creat cartea de benzi desenate Spartan X, inspirată după un personaj al său din filmul din 1986 Armour of God, care a apărut apoi sub umbrela Topps Comics. A fost începutul, a urmat Jackie Chan Adventures, seria animată în care a dat voce unei versiuni de a sa.

3. Jackie deține multe case secrete cu multe încăperi secrete

Când Jackie Chan a apărut la "Late Night cu Conan O’Brien" pentru a promova "Around the World în 80 Days", în 2004, gazda l-a rugat să confirme dacă este adevărat că în casa sa sunt pasaje secrete care duc spre camere ascunse. El a spus zâmbind: "Cine ți-a zis?". Casa actorului se pare că este un adevărat labirint. Și nu este singura. Jackie Chan a dat în urmă cu ceva ani un interviu pentru TLC și a făcut turul uneia dintre numeroasele sale case ținute departe de ochii publicului și aflate în diverse zone ale globului. Actorul vrea să trăiască pe cât se poate de departe de aparatele de fotografiat.  

4. Jackie Chan s-a rănit de nenumărat ori pe platourile de filmare

Jackie Chan a suferit cel puțin 70 de accidentări pe platourile de filmare până a împlinit 50 de ani. În multe cazuri a fost la un pas de moarte. În the "Armour of God" a rămas cu o gaură în cap după o cascadorie. Și nu s-a potolit. Aproape s-a înecat când filma cel mai recent thriller al său "Vanguard".

5. Era filmului mut a avut o mare influență asupra sa  

Multe dintre filmele sale îmbină artele marțiale și stilul comic de benzi desenate, că în The Rush Hour unde joacă alături de Chris Tucker sau în Shanghai Noon și Shanghai Knights, cu Owen Wilson, dar mai ales în peliculele pe care le-a regizat chiar el, precum Police Story. Iar pentru asta le mulțumește actorilor din primii ani de cinematografie. Jackie Chan a fost de multe ori comparat cu starurile filmului mut Charlie Chaplin și Buster Keaton și s-a simțit onorat. În 1995, le declara celor de la New York Times: “Vreau să fiu ca Chaplin sau Buster Keaton, dar toți regizorii de arte marțiale vor să-l copiez pe Bruce Lee.”

6. Jackie Chan este un cântăreț popular în Asia

Jackie Chan a lansat 20 de  albume începând de la mijlocul anilor 80 și cântă în mai multe limbi străine. De asemenea, a înregistrat piese pentru filmele sale, începând cu “Kung Fu Fighting Man”  pentru The Young Master în 1980, apoi tema muzicală pentru “Hero Story”.

source:filmnow.ro
0