7 pictori tineri au organizat propria expoziție în una dintre curțile Chișinăului

Publicat: 14 mai 2022

Șapte tineri artiști s-au reunit pentru a-și realiza propria expoziție improvizată într-una din curțile centrale ale Chișinăului.

Cum a început totul? Artiștii Serghei (@arttatito) și Olga (@nikooliya) i-au invitat pe Artiom (@a.apparatov) și familia lui la un picnic. Artiom a venit cu ideea de a transforma picnicul într-un eveniment comun pentru oameni creativi. Din fericire, Serghei și Olga locuiesc pe strada Bucuresti - intr-una din casele in care sunt doar câteva apartamente și o curte veche cu garaje.

Regulile expoziției au fost următoarele:

  • Toată lumea vine, la orice oră și pentru orice perioadă de timp.
  • Poți veni ca creator și ca spectator.
  • Fără planuri sau pregătiri. Fiecare își echipează locul într-o galerie improvizată, în funcție de posibilitățile locației.
  • Toată lumea aduce cu ei mâncare pe care le-ar mânca singuri.
  • În cazul în care nu există principale și non-principale.

Cine a fost invitat? Poate că acest lucru ar merita făcut, deoarece este acceptat. Dar invitația noastră a fost „din inimă la inimă”. Toți cei care știau despre expoziție le-au povestit rudelor, prietenilor sau colegilor despre ea și s-a întâmplat că acest eveniment în sine a adunat atât vizitatorii, cât și participanții în jurul său.

Așa a luat naștere acest eveniment uimitor „Expoziția Creatorilor Liberi”.

Ce rost are o astfel de abordare? Pentru a simplifica cât mai mult ceea ce pare complex și imposibil. La urma urmei, poate că mulți oameni au un vis, de exemplu, despre propria expoziție sau despre întâlnirea cu oameni apropiați în spirit. Dar gândul că acest lucru necesită mult și în toate modurile posibile pentru a investi se oprește. A fost important să se creeze o atmosferă în care să fie necesar să comunicăm, să negociem, să oferim ajutor, în care toată lumea depinde de toată lumea și în același timp să fie autosuficient. Concluzia este că atunci când participanții sunt implicați în toate procesele, această acțiune îi aduce pe toți împreună emoțional, face posibil să se exprime pe deplin și fără șabloane.


source:Locals
0