A decedat renumitul interpret Ștefan Petrache

Renumitul vocalist al formației „Noroc”, Ștefan Petrache, a încetat din viața în seara zilei de ieri, 13 ianuarie.

Vestea despre moartea artistului a fost făcută publică pe o rețea de socializare de către fiica acestuia, Stefania Petrache, transmite Știri.md.

„Azi-seară a decedat tatăl meu Ștefan Petrache”, a scris tânăra.

„O voce de aur, pe care poporul nostru n-o va uita niciodată. Un artist desăvârșit care a cântat mereu cu sufletul! Și un OM cu o verticalitate neîntrecută! Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris o internaută după ce a aflat vestea tristă.

Interpretul suferea de mai mulți ani de diabet zaharat, ce i-a adus şi alte complicaţii. 

Una dintre cele mai frumoase voci din spaţiul nostru, un distins intelectual şi patriot, Ştefan Petrache, s-a născut pe 8 mai în anul 1949, în s. Vânători, r-nul Nisporeni. 

După ce absolvă Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chișinău, este angajat ca solist (1974-1975) în Orchestra de estradă și simfonică a Radioteleviziunii Moldovenești. 

Apoi este solist în formațiile vocal-instrumentale „Orizont” (1977) și „Contemporanul” (1978-1981) din capitală, apoi conduce Formația „Plai” (1982-1987).

Ulterior, Ștefan Petrache activează în calitate de solist în formația de propagare a muzicii a Filarmonicii de Stat din Chișinău (1988-1990). În 1986, devine artist emerit, iar în 1993 i se conferă Medalia „Meritul Civic”.

De-a lungul anilor, a înregistrat mai multe piese care au rămas în memoria melomanilor: „În august”, „Chemarea casei părintești”, „Adevăruri”, „Eu vin”, „Șapte căni”, „Ce te legeni, codrule”, „Și dacă ramuri bat în geam” ș.a.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:știri.md
0