Alain Delon revine pe marele ecran după 10 ani de absenţă

După 10 ani de absenţă de pe marile ecrane şi după ce a suferit un accident vascular cerebral, Alain Delon (83 de ani) va juca în primul lungmetraj al jurnalistului şi prezentatorului Michel Denisot, „Toute Ressemblance“, scrie Le Figaro. Filmul va intra în cinematografele din Franţa din 27 noiembrie.

Alain Delon nu a mai apărut pe marele ecran din 2008, de la interpretarea personajului César din „Astérix aux Jeux Olympiques“. În „Toute Ressemblance“, el va avea propriul rol şi va fi invitatul unui celebru prezentator de ştiri, interpretat de Franck Dubosc. Filmul povesteşte formidabila ascensiune a acestuia, un jurnalist propulsat vedetă. Popularitatea sa şi audienţa mare vor stârni invidie, inclusiv la postul de televiziune unde lucrează.  

Fin cunoscător al mediului de televiziune, jurnalistul Michel Denisot, cu aproape 60 de ani de carieră, semnează cu acest prim film al său o satiră a jocurilor de putere şi a manipulărilor din interiorul unui post de televiziune, menționează adevărul.ro.

Michel Denisot a adunat o distribuţie formată din Franck Dubosc, Denis Podalydès, Sylvie Testud, Jérôme Commandeur şi Caterina Murino, precum şi invitaţi ca Joey Starr, Béatrice Dalle, Laurent Delahousse, Nikos Aliagas, Mouloud Achour.  În 2017, Michel Denisot i-a consacrat lui Delon în Vanity Fair - revistă lunară unde este director - un editorial. El a scris: „Da, putem iubi un actor pentru filmele sale, dar iubim un actor pentru ceea ce este, pentru că este“.  

Un simbol al industriei cinematografice europene, Alain Delon a jucat în peste 80 de filme, sub îndrumarea unora ca Michelangelo Antonioni, Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville şi Jean-Luc Godard, şi alături de actori precum Romy Schneider, Jean Gabin, Yves Montand şi Lino Ventura.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md. 

source:Adevarul.ro
0