Beyoncé și Jay-Z au fost dați în judecată

Dansatoarea Lenora Stines i-a dat în judecată pe Beyoncé și Jay-Z pentru folosirea necorespunzătoare a unui monolog.

Beyoncé și Jay-Z se confruntă cu un proces privind încălcarea dreptului de autor pentru că aceștia ar fi folosit fără permisiune monologul unei coregrafe jamaicane fără a o credita, pentru melodia lor „Black Effect”, din 2018, conform actelor judecătorești, transmite elle.ro.

Actele pentru acest proces au fost depuse săptămâna aceasta la tribunal. Dansatoarea Lenora Stines a declarat că în discursul său din înregistrare era vorba sentimentele sale. Lenora susține că nu a fost anunțată de intenția cuplului de a folosi discursul său pentru o piesă, aceștia anunțând-o că va fi folosit pentru un video promoțional. De asemenea, Stines a fost rugată să îi ajute să recruteze dansatori pentru un clip de promovare a albumului Everything Is Love în martie 2018.

Dansatoarea a declarat în plângere că este „extrem de respectată în Jamaica și în întreaga lume pentru arta și cunoașterea sa. Iar atunci când a întrebat despre termenii întelegerii pe care trebuia să-i semneze, referitor la monologul său, i s-a spus că este un document standard pe care toată lumea trebuie să-l semneze. Mai mult, i s-a precizat faptul că acel contract va permite doar folosirea vocii sale pentru acel video. Stines a dorit să facă o poză contractului că să se consulte cu fiul său, care este avocat, însă i s-a spus în mod explicit „că nu poate să trimită o poză cu contractul nimănui pentru verificare.”

Odată cu publicarea albumului Everything Is Love în iunie 2018, aceasta ar fi resimțit „șoc și supărare” când a descoperit că vocea sa a fost folosită de fapt pentru melodia „Black Effect.”

source:Elle.ro
0